David Popovici și-a numit cel mai important rival de la Campionatele Mondiale în bazin scurt

David Popovici și-a numit cel mai important rival de la Campionatele Mondiale în bazin scurt

David Popovici se pregătește de startul Campionatelor Mondiale de natație în bazin de la Melbourne, în Australia, competiție care va debuta pe 13 decembrie.

Multiplul campion european și mondial a susținut o primă conferință de presă după ce a ajuns la Antipozi și a vorbit despre rivalitatea cu Kyle Chalmers. Australianul de 24 de ani este deținătorul recordului la 100 de metri liber în bazin scurt, 44,84. În bazin normal, Popovici a bătut recordul mondial la această probă regină a natației, cu un 46.86 uluitor la Roma, la Campionatele Europene din vară.

ADVERTISING

”Nu trebuie să mă ascund de nimeni când spun că nu îmi plac cursele scurte. Eu sunt construit pentru cursele lungi. Startul și întoarcerile sunt mult mai intense într-un bazin scurt, deci este o posibilitate uriașă de a aduna informații și de a câștiga experiență pentru a ajunge la cea mai bună versiune a mea. Normal, este o rivalitate între mine și Kyle, dar rivalitatea este doar pe bazinul lung. Kyle deține recordul la cursele în bazin scurt, iar eu dețin recordul mondial la cel lung. Deci, probabil că această rivalitate va fi reală peste câțiva ani. Obiectivul meu e să mă calific în finală. Atunci când ai un culoar în finală, ai o șansă.

(Old WR) David Popovici 🇷🇴 46.86 // 100m Freestyle Final // European Champs 2022

Este foarte frumos aici. Voiam să ajung în Australia de foarte mult timp. Cultura sportului e foarte importantă în Australia. Copiii și adulții se bucură de un stil de viață sănătos, legat și de înot și de sporturile în apă. Oamenii de aici sunt foarte deschiși și prietenoși. E foarte frumos să văd atâta verdeață și să fiu aici vara. Sunt sigur că va fi unul dintre concursurile mele preferate”, puncta sportivul român de 18 ani la conferința de presă mai sus amintită, conform Antena Sport.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Campionatele Mondiale vor avea loc între 13 și 18 decembrie, iar Popovici este înscris în cursele de 100, 200 și 400 de metri liber. Trebuie spus că românul a câștigat în 2022 toate cursele de 100 și 200 metri liber la care a luat startul.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇