Mircea Lucescu ia o poziție dură după ce Marius Șumudică a fost ținta unui atac rasist: "Turcii ar trebui să nu uite un lucru!"

Mircea Lucescu ia o poziție dură după ce Marius Șumudică a fost ținta unui atac rasist: "Turcii ar trebui să nu uite un lucru!"

Mircea Lucescu, reputatul antrenor român care acum se află pe banca celor de la Dinamo Kiev, a luat o poziție dură după ce Marius Șumudică, fostul său elev de la Rapid, a fost victima unui derapaj rasist în Turcia.

Antrenorul nostru a părăsit România duminică pentru a merge la reunirea lotului trupei sale Dinamo Kiev. Pe aeroport, el a fost chestionat de presa sportivă aflată la terminalul plecări de pe Henri Coandă în legătură cu subiectul Șumudică, ținta unui atac rasist din partea unui fost fotbalist și arbitru turc la o emisiune TV sâmbătă seara:

ADVERTISING

Marius Șumudică, victima unui derapaj rasist în Turcia: ”Se comportă ca un țigan”

"Sunt oameni... ce poți să le spui. Fiecare reacționează în funcție de educație, de inteligență. Cei care au făcut astfel de afirmații cu siguranță le lipsește ceva. Să nu uite că românii au făcut foarte mult pentru fotbalul turcesc. Și unde l-au adus prin Hagi, Gică Popescu. Vorbesc de ei într-un moment foarte delicat pentru echipele turcești care intrau foarte greu în Europa, nu mai vorbim de primăvara europeană. Cred că ar trebui să existe mai mult respect pentru acești oameni", a spus Lucescu în fata jurnaliștilor români.

ADVERTISING

Antrenorul de la Kiev l-a lăudat apoi pe Șumudică pentru foarte bunele sale rezultate pe care le are pe banca lui Gaziantep: "Este un foarte bun motivator, un bun pedagog în relațiile cu jucătorii. E mai puțin diplomat în relațiile cu ceilalți. Nu mă refer la patron, dar la suporteri, public. Problema este că a făcut eforturi foarte mari să ducă această echipă acolo unde a dus-o. A crescut mult din punct de vedere al experienței, au crescut și pretențiile, pentru că viața este nesigură. Vrea să profite de o situație și eu i-aș da dreptate. Nu știi când se mai întorc astfel de momente".

ADVERTISING

Înainte de înfrângerea cu Sivasspor, sâmbătă, scor 1-2, Gaziantep avea 15 meciuri la rând fără înfrângere. Acum se află pe locul 3 în superliga turcă de fotbal.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Marius Șumudică pierde în Turcia după 4 luni

Garbine Muguruza, eliminată încă din optimile de finală de la Abu Dhabi

Părinţii protestează în ploaie faţă de schimbarea unui director de şcoală din Bucureşti

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!