Mesajul superb transmis de David Popovici după ce a devenit campion european

Mesajul superb transmis de David Popovici după ce a devenit campion european

La doar 17 ani, tânărul David Popovici a devenit sâmbătă campion european în proba de 200 de metri liber de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Kazan, Rusia.

El a ținut să posteze un mesaj emoționant după festivitatea de premiere la care a luat parte, una în care s-a auzit imnul României, pentru prima dată la Kazan.

David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatul European de înot

"Imnul României la Campionatul European de Înot în bazin scurt, Kazan 2021. Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! Mândru că sunt român", a transmis Popovici pe pagina sa de Facebook.

????200m liber ????????Imnul României @ Campionatul European de Înot în bazin scurt, Kazan 2021.Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări și suport! ❤️???????? Mândru că sunt #român! ????????

Publicată de David Popovici pe Sâmbătă, 6 noiembrie 2021

Popovici i-a învins pe olandezii Luc Kroon și Stan Pjinenburg, care s-au clasat pe podium, el având un timp de 1,42,12.

ADVERTISING

A fost a treia medalie pentru România în Rusia la această competiție, după cele două câștigate de Robert Glință, argint și bronz la 100 de metri spate, respectiv 50 de metri spate.

Duminică mai avem o finală cu participare românească la Europenele în bazin scurt, e vorba de 100 de metri liber, cu Robert Glință printre primii 8.

Kazan 2021 SC EC 25m | Men's 200m Freestyle Final

Medalia de aur a lui Popovici e prima din istoria României în cadrul Campionatelor Europene de natație în bazin scurt, de la înființarea acestora în 1991.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇