Mesajul ferm transmis de Simona Halep după suspendarea drastică primită: „Vreau să îmi spăl reputația!”

Mesajul ferm transmis de Simona Halep după suspendarea drastică primită: „Vreau să îmi spăl reputația!”

Simona Halep a primit o suspendare drastică din partea tribunalului Sports Resolution, 4 ani pentru dopajul descoperit cu substanța roxadustat, în urma testului pozitiv din august 2022, după eliminarea din turul I de la US Open.

Românca dublă campioană de Grand Slam nu vrea să renunțe însă la luptă și va ataca prin apel această sentință la TAS. Recent, ea i-a transmis și un mesaj extrem de tranșant unui jurnalist american, de la o reputată publicație de peste Ocean, e vorba de John Wertheim, jurnalist Sports Illustrated.

ADVERTISING

„Halep are dreptul să facă apel la TAS și își va exercita acest drept. De-a lungul istoriei, TAS a mai tăiat din pedepsele impuse jucătorilor de tenis, dar are dreptul să mărească pedeapsa în baza dovezilor. Va fi interesant de văzut dacă ITIA va juca dur și va reitera recomandarea pentru o suspendare de șase ani.

Zilele trecute am primit mesajul acesta din partea lui Halep: 'Nu voi da înapoi. Vreau să îmi spăl reputația și să mă întorc pe teren'”, a notat jurnalistul american.

Acesta mai spune și că pedeapsa româncei poate fi redusă la 3 ani dacă ea își va recunoaște în cele din urmă vina, dar asta este puțin probabil să se întâmple.

httpv://www.youtube.com/watch?v=\u002d\u002dDwvnV8H5I

“Am fost distrus pe Twitter pentru această remarcă, dar o susțîn în continuare. Patru ani de suspendare este o pedeapsă brutală. Nu spun neapărat că este incorectă, dar e dură”, a mai scris Jon Wertheim.

ADVERTISING

Sport Resolutions a decis și ca Simona Halep să returneze toți banii câștigați în intervalul 29 august 2022 – 7 octombrie 2022. Astfel, Simona va trebui să returneze 80 de mii de euro, sumă câștigată pentru prezența în turul 1 la US Open.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!