Mesaj superb al antrenorului Simonei Halep pentru Coco Gauff, după izbânda de la US Open

Mesaj superb al antrenorului Simonei Halep pentru Coco Gauff, după izbânda de la US Open

Cori Gauff s-a impus sâmbătă seara în finala de la US Open, într-un ultim act în care a dispus de Aryna Sabalenka, Belarus, noua lidera mondială WTA, în trei seturi.

Patrick Mouratoglou, francezul care încă este oficial antrenorul româncei Simona Halep, a avut un mesaj absolut superb la adresa jucătoarei din SUA. Cei doi au lucrat împreună la academia tehnicianului din Hexagon, dar și înaintea turneului de la Roland Garros, din acest an.

"Îmi amintesc clar prima dată când te-am întâlnit, Coco Gauff. Aveai doar 10 ani și ai venit să participi la săptămânile de test pentru a face parte din Mouratoglou tennis academy. De la început am știut că vei avea o carieră fantastică. Am avut noroc să lucrez și să petrec timp cu unii dintre cei mai mari campioni și voi ați avut cele trei lucruri care mi-au ieșit în evidență. O capacitate atletică incredibilă, o competitivitate uriașă și o încrede profundă că ai o capacitate diferită de a-ți îndeplini visele mărețe. Maturitatea și încrederea în sine m-au impresionat, ceea ce era atât de rar pentru vârsta ta.

Era evident că familia ta era total dedicată îndeplinirii potențialului tău în tenis. În ultimii ani, ai întâmpinat provocări și a trebuit să faci față unei presiuni mai mari decât își poate imagina cineva vreodată. Modul în care ai tratat-o m-a inspirat. Ți-ai folosit fără frică vocea pentru a-ți prezenta dedicația, munca grea și rezistența, dovedind lumii că nu te temi de nimic. Sunt atât de mândru de tine! Coco, nu există limite în ceea ce poți realiza. Am crezut asta când te-am întâlnit prima dată, acum aproape un deceniu, și bineînțeles, nu există o zi mai bună pentru a crede asta și chiar mai mult. Chiar ești specială. Felicitări întregii familii Corey Gauff, Candi Gauff, Codey Gauff, Cameron Gauff și echipei care te-a determinat să faci ultimul pas către prima ta victorie de Grand Slam!", a fost declarația postată de Mouratoglou pe rețelele de socializare.

ADVERTISING

Gauff a devenit prima adolescentă din SUA care câștigă un titlu de Grand Slam la simplu feminin în acest secol și prima de la Serena Williams, de la US Open, în 1999.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!