Coco Gauff este campioană la US Open la doar 19 ani

Coco Gauff este campioană la US Open la doar 19 ani

Cori sau Coco Gauff cum îi place să i se spună s-a impus în finala turneului de Mare Șlem de la US Open, chiar la ea acasă, după un meci de poveste cu locul 2 mondial Aryna Sabalenka.

Jucătoarea de doar 19 ani, 6 WTA, și-a împlinit marele vis, acela de a triumfa într-o finală de Grand Slam. Și a fost chiar ca într-un scenariu de film. La ea acasă și întorcând o finală de la 0-1 la seturi. A fost 2-6, 6-3, 6-2, și a cucerit trofeul la US Open.

Ultima dată când SUA triumfa pe teren propriu la Flushing Meadows se întâmpla în 2017, când Sloane Stephens o învingea pe conaționala Madison Keys. Încurajată frenetic de cei peste 20.000 de fani de pe arena Arthur Ashe, Gauff a reușit să rămână pozitivă și după un prim set extrem de slab, în care a reușit doar 3 lovituri câștigătoare.

Coco Gauff vs. Aryna Sabalenka Highlights | 2023 US Open Final

Gauff a găsit toate răspunsurile în următoarele două manșe și s-a impus într-o finală de vis, în care Sabalenkăi i-a rămas consolarea că măcar de mâine va deveni locul 1 mondial WTA.

ADVERTISING

”Nu mă rog pentru rezultate. Cer doar putere să lupt pentru toate. Ce se întâmplă după, se întâmplă. Sunt binecuvântată să trăiesc această viață”, a spus Coco Gauff, emoționant, după finală, la ceremonia de premiere. Ea va urca începând de luni pe locul 3 în lume, cea mai bună clasare a carierei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!