Aryna Sabalenka merge mai departe la Roland Garros după un meci plin de tensiune cu o sportivă din Ucraina

Aryna Sabalenka merge mai departe la Roland Garros după un meci plin de tensiune cu o sportivă din Ucraina

Bielorusa Aryna Sabalenka, locul 2 mondial WTA, a trecut de Marta Kostyuk din Ucraina, în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Roland Garros.

Partida a fost una destul de scurtă, scor 6-3, 6-2, după doar o oră și 11 minute de joc.

Trebuie spus însă că jocul s-a terminat fără o strângere de mână între cele două jucătoare, iar Kostyuk a fost rapid taxată de fani care au fluierat-o în drumul său spre vestiare. Duelul dintre cele două este unul vechi, Kostyuk a și anunțat înainte de partidă că nu va da mâna cu rivala sa, pe care o bănuiește că susține războiul și de fapt invadarea țării sale natale de către Federația Rusă. Aryna Sabalenka a afirmat, în contrapartidă, că nu o interesează dacă jucătoarele din Ucraina o urăsc sau nu, și că dacă ar sta în puterea ei, ar opri războiul din Ucraina.

În turul II, Sabalenka va da peste învingătoarea dintre Udvardy și Shimanovich.

ADVERTISING

Roland Garros 2023 (al doilea Grand Slam al sezonului) va avea loc în perioada 28 mai - 11 iunie. Va fi pentru prima dată începând din 1998 când niciunul dintre Roger Federer (retras între timp din activitate) și Rafael Nadal (accidentat încă de la Australian Open) nu va fi prezent pe zgura de la Paris.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!