Mesaj războinic al lui Edi Iordănescu înainte de Elveția - România: ”Fiți siguri că am venit aici să ne luptăm!”

Mesaj războinic al lui Edi Iordănescu înainte de Elveția - România: ”Fiți siguri că am venit aici să ne luptăm!”

Edi Iordănescu, selecționerul naționalei României, a vorbit la conferința de presă oficială de dinaintea jocului de luni din preliminariile EURO 2024, meci pe care îl vom disputa la Lucerna, în compania Elveției.

Chiar dacă evoluăm în fața liderei grupei, cu 9 puncte, favorita certă pentru mâine, Iordănescu a ținut să țină steagul sus și să promită că băieții vor fi 11 războinici pe teren, deciși să aducă punct sau puncte în România.

„Referitor la planul nostru o să va spun după meci, nu pot să va spun acum. Suntem conștienți de calitatea adversarului de mâine. Este o echipa de calitate cu jucători de mare calitate. Au un antrenor experimentat, e o echipa prezența mereu la turneele finale. Sunt convins că Elveția este în top 6 naționale din Europa și probabil în top 4 atunci când vorbim despre organizarea jocului. Au o mulțime de calități, asemenea unui ceas elvețian. Știm asta, dar am venit aici cu personalitate, cu o mentalitate și jucătorii au potențial. De asemenea, avem dorința de a reveni în elita fotbalului. Credem în noi și fiți siguri că am venit aici să ne luptăm și să luăm punct sau puncte. Talentul încă e prezent, potențialul e prezent. Avem câțiva jucători foarte experimentați. Unul dintre ei este chiar lângă mine (n.r.: e vorba de căpitanul Nicolae Stanciu), căpitanul nostru, are un CV foarte bun, cu o mulțime de experiență și trofee câștigate. Avem și jucători tineri care vin din spate. Dar dacă nivelul nostru nu este cel pe care ne așteptăm să îl avem, asta înseamnă că nu am făcut ceva bine. E o poveste complexă. Dar sunt convins că vom afișa o mentalitate bună, dorință de luptă și cred că echipa poate să își arate potențialul.

ADVERTISING

În acest moment nu avem jucători la marile echipe ale Europei, așa cum are adversarul, dar sunt sigur că avem potențialul de a ajunge la cluburi mai bune și sunt convins că jucătorii noștri vor înțelege asta și se vor lupta pentru viitorul lor”, a declarat Iordănescu în fața presei.

România are 7 puncte strânse din trei meciuri, dar cel mai probabil luni vom fi egalați de Israel, care are un meci acasă lejer cu Andorra.

Elveția - România va fi luni de la 21,45, meci LIVE pe SpotMedia.ro.

D.A.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!