Mesaj emoționant al marelui Pele după invadarea Ucrainei de către Rusia

Mesaj emoționant al marelui Pele după invadarea Ucrainei de către Rusia

Legendarul fotbalist brazilian Pele a ținut și el să fie alături cu un mesaj locuitorilor din Ucraina, o țară aflată în plin război după ce Rusia a invadat-o încă de acum trei zile.

Pele a postat un mesaj copleșitor pe rețelele de socializare și cere ca acest război fără sens să înceteze pentru ca nimeni să nu mai aibă de suferit.

”Anii trec, dar puține lucruri s-au schimbat din copilăria mea. Tragediile pe care le-am trăit ar fi trebuit să ne învețe necesitatea păcii mondiale. Mă bazez pe Dumnezeu, dar inima mea este plină de tristețe din cauza veștii unui alt război. Aș dori să-mi exprim solidaritatea cu poporul ucrainean. Mă rog și îi cer lui Dumnezeu pace, pentru ca libertatea și iubirea să triumfe”, a scris Pele pe o rețea de socializare.

ADVERTISING

De altfel el nu este singurul sportiv sau fost sportiv care a cerut pace, chiar cei doi ruși tenismeni Medvedev și Rublev au declarat că ei nu sunt de acord cu acest război și că doresc reinstaurarea păcii.

Mesajul curajos și ferm al lui Andrey Rublev după calificarea în finala de la Dubai: „Nu războiului!”

Context: Rusia a invadat Ucraina de două zile, iar în acest moment situația este una dramatică în țara vecină, cu capitala Kiev în pericol să fie ocupată. Sirenele anetiaeriene sună continuu, se aud împușcături pe străzi și explozii, iar oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case.

ADVERTISING

Președintele Zelenski a cerut Rusiei să vină la masa negocierilor de pace, iar Kremlinul a anunțat că e de acord, dar doar dacă soluția de pe masă e demilitarizarea Ucrainei.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!