Medicul lui Maradona, vizat de o anchetă sub suspiciunea de ucidere involuntară

Medicul lui Maradona, vizat de o anchetă sub suspiciunea de ucidere involuntară

Leopoldo Luque, medicul personal al fostei legende a fotbalului mondial Diego Maradona decedat în urmă cu patru zile, face obiectul unei anchete sub suspiciunea de omor involuntar, scrie AFP care citează agenţia de presă argentiniană Telam.

Poliţia a percheziţionat duminică biroul şi casa lui Leopoldo Luque în căutarea unor dovezi ale unei posibile neglijenţe profesionale, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni şi a surselor judiciare citate de agenţia argentiniană.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 ani, în urma unui stop cardiac suferit într-o locuinţă din Tigre, la nord de capitala Buenos Aires, în care se recupera după operaţia recentă la care a fost supus pentru îndepărtarea unui hematom subdural.

ADVERTISING
Fans in Argentina and Naples mourn death of Diego Maradona

Joi, Matias Morla, agentul, avocatul şi prietenul lui Diego Maradona, susţinea că ambulanţa a întârziat "mai mult de o jumătate de oră" până să ajungă la locuinţa fostului mare fotbalist argentinian.

"Aşa cum informează parchetul din San Isidro, este inexplicabil faptul că timp de 12 ore prietenul meu nu a avut parte nici de controlul personalului sanitar dedicat acestor scopuri. Ambulanţa a venit cu o întârziere de mai mult de o jumătate de oră, ceea ce a fost o idioţenie criminală", a scris joi Morla pe Twitter.

ADVERTISING

Omagiu superb al lui Leo Messi pentru Maradona, după un gol marcat pentru Barcelona (Video)

"Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea şi voi cere ca aceste consecinţe să fie investigate până la capăt. Aşa cum mi-a spus Diego: 'Eşti soldatul meu, acţionează fără milă'", a adăugat el.

Pe de altă parte, la începutul lunii, la scurt timp după ce Maradona fusese supus intervenţiei chirurgicale respective, Leopoldo Luque afirma că pacientul său "este lucid şi se simte mai bine". "Starea lui se îmbunătăţeşte în fiecare zi, iar recuperarea decurge incredibil", spunea atunci medicul Luque.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Cât ar valora acum tricoul purtat de Diego Maradona în partida cu Anglia de la Mondialul din 1986

Mesaj emoționant în memoria lui Maradona, trimis de către una dintre fiicele sale: ”Deja îmi este dor de tine, tată!”

Numele ales de patronul Cortacero pentru înlocuirea lui Cosmin Contra la Dinamo - presă

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!