Cât ar valora acum tricoul purtat de Diego Maradona în partida cu Anglia de la Mondialul din 1986

O lume întreagă încă îl plânge pe marele Diego Armando Maradona, cel care a încetat din viață la doar 60 de ani pe 25 noiembrie, considerat cel mai mare fotbalist al planetei de o mare parte din specialiști.

Maradona s-a stins din viață după un stop cardiorespirator suferit în propria locuință din Argentina, în Tigre.

Acum, după ce marele Diego a și fost înmormântat în țara sa natală, cu sute de mii de oameni pe străzi pentru a-i aduce un ultim omagiu, obiectele care i-au aparținut, mai exact prețul acestora vor crește considerabil în licitațiile din lumea întreagă.

ADVERTISING

Cine e antrenorul român care l-a uimit pe Maradona: "Cine ești și de unde vii?"

Poate cel mai important exponent al acestor obiecte va fi tricoul pe care Dieguito l-a purtat în timpul partidei cu Anglia de la CM 1986, din faza sferturilor, atunci când reușea cel mai frumos gol din toate timpurile, după o cursă care a început în propria jumătate, dar a marcat în același timp și cel mai controversat gol all-time, golul cu mâna din poarta lui Shilton, celebra "Mână a lui Dumnezeu".

Acel tricou cu numărul 10 se află în prezent în proprietatea unui englez, Steve Hodge, fostul internațional englez aflat pe teren atunci, cel care a făcut schimb de tricouri cu Maradona după partida de pe Azteca din Mexic. Tricoul se află acum la Muzeul Național al Fotbalului din Anglia, în orașul Manchester, însă dacă proprietarul l-ar vinde ar căștiga cel puțin 2 milioane de dolari pentru el.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
MARADONA vs ENGLAND (1986 WORLD CUP) BOTH GOALS...

"Este foarte dificil de măsurat valoarea acestui tricou, dar știu că proprietarul ar dori în jur de 2 milioane de dolari pe el. Personal însă, e foarte dificil de văzut cum ar ajunge la prețul de două milioane de dolari, dar nu văd de ce o persoană care ar avea banii nu ar plăti o asemenea sumă. Trebuie doar găsită persoana potrivită la locul potrivit și atât. Este o posibilitate cât se poate de realistă", puncta David Amerman, de la Goldin Auction din New Jersey, o firmă specializată pe licitații, pentru agenția de presă Reuters.

ADVERTISING

Maradona marcat 312 goluri în cele 588 de meciuri oficiale disputate, în toate competițiile la echipele de club. A evoluat pentru Argentina între 1977 și 1994, pentru care are 91 de selecții și titlul mondial cucerit în 1986. Are două titluri în Serie A cu Napoli, 1987 și 1990, plus Cupa UEFA cu același club napoletan în 1989.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Jurgen Klopp: "L-am fi putut ajuta mai mult pe Diego Maradona"

Presa din Spania prezintă misterul din jurul morții lui Maradona!

Medicul personal al lui Maradona oferă noi detalii despre starea fostului mare fotbalist argentinian

Apasă aici pentru a vedea toate știrile din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!