Meciul Franța - Germania, perturbat de un parașutist Greenpeace: Nemții, un car de nervi

Meciul Franța - Germania, perturbat de un parașutist Greenpeace: Nemții, un car de nervi

Un militant al asociaţiei ecologiste Greenpeace, ajuns deasupra stadionului din Munchen cu ajutorul unui dispozitiv zburător de tip ULM, a fost la un pas să se prăbuşească într-o tribună după ce a lovit un cablu chiar înaintea debutului meciului dintre selecţionatele de fotbal ale Franţei şi Germaniei (1-0) de la EURO 2020, incidentul soldându-se cu doi răniţi, conform poliţiei locale, citată de AFP.

Pilotul survola terenul Fussball Arena şi avea înscris pe aparatul de zbor mesajul „Kick out Oil” („scoateţi petrolul” în limba engleză), înainte de a fi dezechilibrat de un cablu care a agăţat camera aeriană de filmat „Spider Cam”.

ADVERTISING

El a restabilit cu greu aparatul, dar în cele din urmă a lovit o tribună, fără a provoca însă pagube.

"Bărbatul a aterizat pe teren, dar în timpul manevrei de aterizare, el a rănit două persoane. Cei doi răniţi au fost preluaţi imediat de serviciile medicale de la stadion şi transportaţi la spital", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din Munchen, Werner Kraus.

"Cele două persoane vătămate au suferit răni la cap. Nu ştim încă gravitatea leziunilor. Vom face o anchetă, dar avem în vedere urmări penale", a mai spus reprezentantul poliţiei.

ADVERTISING

Pentru UEFA, "acest act a fost incalificabil" şi ar fi putut avea consecinţe foarte grave pentru un număr mare de persoane.

Şi selecţionerul francez Didier Deschamps a precizat la conferinţa de presă că şi-a făcut un cucui la cap după ce s-a lovit de banca tehnică în timp ce încerca să se pună la adăpost în momentul apariţiei dispozitivului zburător.

"La început, am crezut că este ceva plănuit. Dar putea să producă o dramă. Ne-am ferit cât am putut", a comentat Deschamps.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a condamnat şi ea incidentul după meci: "Această persoană s-a pus în pericol şi i-a rănit pe alţii. Din punctul nostru de vedere, este inacceptabil. Consecinţele puteau fi mult mai grave", a declarat purtătorul de cuvânt al DFB, Jens Grittner.

ADVERTISING

"Autorităţile competente vor lua măsurile care se impun", a adăugat UEFA, care a precizat în acelaşi timp că este o apărătoare a politicii în materie de mediu.

Campioana mondială Franţa a învins echipa de fotbal a Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Fussball Arena din Munchen, în meciul său de debut în Grupa F a turneului final EURO 2020.

Franţa a câştigat duelul ultimelor două campioane mondiale printr-un autogol, marcat de Mats Hummels (20).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!