Marko Arnautovici riscă să fie suspendat de la EURO 2020, după manifestările considerate rasiste de pe Arena Națională

Marko Arnautovici riscă să fie suspendat de la EURO 2020, după manifestările considerate rasiste de pe Arena Națională

Forul european al fotbalului, UEFA, a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului austriac Marko Arnautovici, cel care a fost acuzat de rasism după partida câștigată de echipa sa cu 3-1 în fața Macedoniei de Nord.

După ce a marcat unul dintre golurile formației sale în alb și roșu, Arnautovici a făcut mai multe gesturi și i-a adresat mai multe cuvinte lui Ezgjan Alioski. Unul dintre gesturile pe care le-a folosit Arnautovici se poate traduce chiar, în anumite culturi, drept ”puterea albilor”.

Imediat după partidă, Federația de Fotbal din Macedonia de Nord a condamnat „ieșirea jignitoare a jucătorului austriac”, solicitând UEFA, „pedeapsa maximă pentru jucătorul austriac”.

ADVERTISING

A fost delegat deja un inspector din Comisia de Etică, inspector care se va ocupa de acest caz. Dacă Marko va fi găsit vinovat de rasism, el ar putea fi suspendat pe întreaga perioadă a EURO 2020, scriu cei de la The Times.

De altfel, jucătorul cu origini ex-iugoslave a ținut să își ceară și scuze imediat după meci, printr-o postare pe Instagram: "Au existat câteva cuvinte dure, ieri, în tensiunea meciului, iar pentru acestea doresc să-mi prezint scuzele, mai ales prietenilor mei din Macedonia de Nord și Albania.

ADVERTISING

Vreau să spun un lucru foarte clar: NU SUNT RASIST! Am prieteni în aproape toate țările și susțin diversitatea. Cine mă cunoaște este conștient de acest lucru", a ținut să lămurească lucrurile Arnautovici, care acum e legitimat în China, la Shanghai SIPG.

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Prezentarea celor de la Borac Banja Luka, prima adversară a lui CFR Cluj în preliminariile Ligii Campionilor

Gest neobișnuit al lui Cristiano Ronaldo într-o conferință de presă de la EURO 2020: “Beți apă!”

ADVERTISING

Circ în Parlament: Moțiunea împotriva ministrului Ghinea a picat la votul electronic, dar PSD susţine că a trecut

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!