Marion Bartoli, cuvinte elogioase la adresa Emmei Răducanu: Nu e deloc o întâmplare că a ajuns acolo

Marion Bartoli, cuvinte elogioase la adresa Emmei Răducanu: Nu e deloc o întâmplare că a ajuns acolo

Marea campioană de la Wimbledon, tenismena franceză Marion Bartoli, între timp retrasă din activitatea sportivă, are numai cuvinte de laudă la adresa proaspetei campioane de la US Open, Emma Răducanu.

Tânăra de 18 ani cu origini românești a cucerit la vârsta sa primul trofeu de Mare Șlem după o finală cu o altă mare speranță a circuitului mondial, Leylah Fernandez.

Performanța Emmei a răpus multe inimi și i-a adus laude din partea multor legende ale sportului alb. Printre ele s-a numărat și Bartoli, care a spus despre Răducanu că nu e deloc întâmplător acest urcuș al britanicei pe culmile performanței:

ADVERTISING

Emma Răducanu, chemată în România după titlul de la US Open: "Lumea abia așteaptă să o aplaude"

"Chiar dacă avea 0 experiență la acest nivel, nu am văzut nimic din jocul ei care să dea vreun semn de scădere. A arătat foarte multă încredere, dar și că este pregătită, în primul rând din punct de vedere mental. Cred că acest lucru se datorează și federației din Marea Britanie, care a făcut o treabă foarte bună în ultimii ani, oferindu-le jucătorilor șansa să audă ce vor găsi la aceste turnee de la cineva ca Andy Murray. Să le spună cineva la ce să se aștepte, ce vor vedea, de ce au nevoie, cred că este un lucru extraordinar. La un moment dat nu mai este vorba de forehand și serviciu, ci de ceea ce crezi și despre aspectele mentale ale jocului, tot la psihic vom ajunge finalmente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu cred că se va opri aici Emma. Nu poți să câștigi US Open fără să pierzi vreun set, nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând dacă nu ești deja la un anumit nivel. Nu văd de ce nu ar reuși pe viitor. Poate doar presiunea, dar eu cred că este pregătită pentru așa ceva. Nu cred că se va opri la un singur turneu de Grand Slam", puncta Bartoli conform televiziunii EuroSport.

Emma Raducanu vs Leylah Fernandez Extended Highlights | 2021 US Open Final

Răducanu a urcat până pe locul 23 WTA după acest triumf de la Flushing Meadows și este și foarte aproape de calificarea la Turneul Campioanelor.

ADVERTISING

D.A.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Simona Halep, despre noile obiective din tenis și relația cu Emma Răducanu

Personajul important din tenis care susține că Simona Halep a avut un rol important în cariera campioanei de la US Open: ”Emma Răducanu este româncă”

Portret superb al Emmei Răducanu făcut de jurnaliștii din China. De ce sunt Na Li și Simona Halep un exemplu pentru ea

Emma Răducanu, la un pas de calificare la Turneul Campioanelor, după performanța magică de la US Open

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!