Manchester City, în pericol să fie retrogradată din Premier League

Manchester City, în pericol să fie retrogradată din Premier League

Manchester City poate fi cea mai importantă victimă a pedepselor dictate din cauza nerespectării fair-play-ului financiar.

Gruparea britanică, campioană a Angliei și a Europei en-titre riscă să aibă de suferit după ce Everton a fost acum câteva zile depunctată cu 10 puncte din aceleași rațiuni. Depunctarea și în cazul lui City pare inevitabilă, însă zvonurile apărute în presa britanică spun că scenariul ar putea fi unul cu mult mai rău.

”Din perspectiva fotbalului, este imposibil să ne gândim că Manchester City nu ar fi retrogradată dacă toate aceste infracțiuni ar fi găsite. Este posibil ca audierea să aibă loc în 2024, la un moment dat.

ADVERTISING

Premier League trebuie să fie îngrijorată de ce ar putea să pățească Manchester City, dacă va fi găsită vinovată. Faptul că Manchester City a fost acuzată de astfel de nereguli, atât de serioase, arată o mișcare îndrăzneață chiar și contra echipelor mari”, a sunat declarația lui Stefan Borson, expert financiar în domeniul fotbalului, dar și avocat, pentru cotidianul The Sun.

Manchester City a încălcat de peste 100 de ori regulile fair-play-ul financiar, după cum a stabilit în acest an în februarie, o comisie a FA. Echipa ar putea fi astfel depunctată sau chiar exclusă din Premier League.

ADVERTISING

De asemenea, pe aceeași listă neagră cu City se mai află și Chelsea Londra, pentru "posibila raportare financiară incompletă" legată de perioada în care patron la clubul londonez era rusul Roman Abramovich.

Același Ștefan Borson declara că nici Chelsea nu va primi clemență din partea autorităților britanice: ”Va trebui să taxeze Chelsea pentru plățile în afara contabilității (n.r. - din perioada Abramovich), nu văd nicio cale de evitare și va fi foarte grav pentru club. Sunt încrezător că londonezii nu vor primi clemență pur și simplu pentru că au recunoscut-o și că s-a întâmplat la precedentul proprietar”.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!