Lupta pentru titlul în Campionatul Național de Drift se poate decide pe TransRarău

Lupta pentru titlul în Campionatul Național de Drift se poate decide pe TransRarău

Puștiul-minune Claudiu Adam are maximum de puncte înaintea etapei a treia din Campionatul Național de Drift, care va avea loc în acest weekend pe TransRarău, la o altitudine de peste 1500 de metri. O nouă victorie l-ar transforma în singurul favorit pentru a câștiga sezonul 2021 și totodată să devină cel mai tânăr campion național din istorie.

Învingător atât pe Transilvania Motor Ring, cât și pe Transalpina, Adam (220 de puncte) își face debutul pe TransRarău, acolo unde în 2019 a câștigat la Semi Pro, însă atunci nu au avut loc battle-uri. În ultimele trei ediții victoriile au fost împărțite de Ivan Ivanov, Iulian Jumuga și Călin Ciortan. Doar primul va fi la start și în acest weekend, bulgarul fiind și campion național en-titre.

ADVERTISING

În total, 35 de piloți s-au înscris la etapa de pe TransRarău, eveniment care se va desfășura sub denumirea de Către Viziunea 0. Pe lângă competiția în sine, etapa va avea și un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește condusul defensiv.

Printre cei care mai aspiră la titlul de pe TransRarău se numără eroii locali Răzvan Frățianu (campionul național din 2019) și Bogdan Pădurariu, dar și Rareș Gîrda (176 de puncte), locul 2 în acest sezon competițional. Gîrda are un Top 4 și un loc doi în primele două runde. În primii patru din clasamentul general provizoriu se mai află Sorin Ene (150p) și Gabi Imre (116p), ambii piloți cu experiență care pot produce oricând surpriza.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Semi Pro, va continua lupta pentru prima poziție, primii trei clasați fiind departajați de doar 6 puncte în acest moment. Natalia Iocsak și Eduard Niță au câte 169 de puncte, iar Gabi Imre jr are 163 de puncte. Ștefan Zaharie stă și el aproape, strângând 142 de puncte. Pentru o victorie se acordă 100 de puncte, iar pentru prima poziție în calificări un alt bonus de 10 puncte.

Vineri, de la ora 17:00, piloții și mașinile de concurs vor fi prezentați publicului pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc, sâmbătă de la ora 09:00 vor avea loc antrenamentele și calificările, iar duminică la ora 15:00 se vor desfășura battle-urile pentru stabilirea câștigătorului. Pe lângă competiția în sine, etapa va avea și un rol educativ, scopul principal fiind responsabilizarea tinerilor în ceea ce privește condusul defensiv.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇