Lovitura vieții pentru un tânăr fotbalist român: ”E mai bun ca Ianis!”. Ce salariu uriaș ar putea primi - surse

Lovitura vieții pentru un tânăr fotbalist român: ”E mai bun ca Ianis!”. Ce salariu uriaș ar putea primi - surse

Olimpiu Moruțan, 21 de ani, unul dintre cei mai buni fotbaliști de la FCSB în acest sezon și titular al echipei naționale de tineret, ar putea ajunge la Al Jazira.

Echipa din Emiratele Arabe Unite face parte din concernul care deține și pe Manchester City, și a făcut o ofertă neașteptată de 10,5 milioane de euro.

Două milioane de euro ar urma să fie salariul lui Moruțan, potrivit surselor as.ro.

Echipa e pe locul 2 în campionat și e antrenată de fostul tehnician al lui Ajax și Sporting, olandezul Marcel Keizer. Tot în Emirate antrenează și Daniel Isăilă, la Baniyas.

ADVERTISING

Moruțan ar fi singurul român care joacă în Emirate și ar deveni unul dintre cei mai valoroși jucători din campionat.

Dar, pentru că echipa face parte dintr-un grup, tânărul jucător român ar putea ajunge în Europa, mai susține sursa citată.

”Nu s-a concretizat încă nimic, domnul Becali vrea puţin mai mult. Vedem zilele următoare. (...) Pentru România, în momentul de faţă e o sumă colosală. Diferenţa e de câteva milioane, 2-3 milioane, pe acolo cred că s-ar face.

E un emir care are mai multe echipe. Are şi în Europa, în America, în Arabia... Probabil asta a fost strategia lor, să îl ia cu o echipă din zona arabă, să nu îl ia cu o echipă din Europa sau din America. Am început discuţiile de o săptămână şi am avansat cu vreo două milioane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simt că îl doresc foarte tare pe jucător şi de asta spun că nu îl iau neapărat pentru campionatul din zona Golfului”, a spus impresarul său, Florin Vulturar, citat de Telekom Sport.

Patronul fostei echipe a lui Moruțan, FC Botoșani, Valeriu Iftime, crede însă că acesta ar trebui să mai stea un an în Liga I, după care să plece la un club mare din Europa: ”Moruţan e mai bun decât nivelul din zona Golfului. Trebuie să joace încă un an la FCSB, constant, după care să fie vândut în Europa pe o sumă foarte mare, dacă joacă în Europa League sau Champions League.

ADVERTISING

L-aş mai ţine un an, după care ar pleca în Spania, Italia, unde se joace fotbal. Este unul dintre cei mai talentați români din ultimii ani. Cu tot respectul pentru Hagi, el e mai bun decât Ianis”.

Moruțan a venit în 2018 la FCSB, de la FC Botoșani, pentru 700.000 de euro. De atunci a adunat 8 goluri și 25 de pase decisive în 80 de partide. Doar în acest sezon are 10 pase de gol și 3 goluri.

Cea mai mare sumă primită de FCSB în urma unui transfer este de 9,8 milioane de euro, pentru Nicolae Stanciu, transferat la Anderlecht, în 2016.

Citește și alte știri despre FCSB:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇