Superliga: FCSB învinge pe un teren înghețat la CFR Cluj și reaprinde lupta pentru titlu

Superliga: FCSB învinge pe un teren înghețat la CFR Cluj și reaprinde lupta pentru titlu

FCSB s-a impus în deplasarea de la CFR Cluj, scor 1-0 în marele derbi al campionatului, în Gruia, în etapa cu numărul 22 a stagiunii competiționale 2022/2023.

Singurul gol al unei seri înghețate a venit pe final de partidă, minutul 88, prin Malcom Edjouma, după un un-doi de senzație bifat cu Tavi Popescu.

Partida a început cu o întârziere de câteva bune minute după ce nocturna din Gruia a picat pe la ora 20.50, având în vedere că instalația a cedat, fiind depășită și de sarcina pe care trebuia să o preia degivrarea terenului. Partida s-a jucat pe minus 6-8 grade Celsius, pe un frig teribil, dar din fericire s-a jucat, căci nocturna și-a revenit într-un târziu.

Iar FCSB a fost vedeta primului mitan cu cele 12 șuturi trimise la poartă, dintre care 4 și-au atins tirul. O echipă vivace, tehnică, una care s-a adaptat cel mai bine condițiilor meteo și de joc extrem de potrivnice. Ocaziile s-au lovit însă de un zid numit Scuffet, portarul italian fiind azi în zi de mare grație.

Cam același lucru putem spune și despre Tîrnovanu, care a scos două șuturi grele ale lui Krasniqi, o adevărată revelație a lui Dan Petrescu, în acest debut de an calendaristic.

ADVERTISING

După un 0-0 frumos la pauză, a urmat o parte secundă săracă în faze de poartă. FCSB părea obosită după afrontul ofensiv și chiar aplombul arătat în primele 45 de minute. CFR a părut echipa mai matură, echipa care a și avut ocaziile de gol, puține însă, ale acestui mitan secund.

Tîrnovanu a apărat în două rânduri în fața unui Yeboah periculos și când toată lumea era pregătită, în special Dan Petrescu, să meargă la cabine cu un clasic 0-0, excelent pentru clujeni, Edjouma a inventat un un-doi de mare clasă cu Tavi Popescu. Jucătorul născut la Tolouse a scapăt apoi cu Scuffet, care în fine s-a lăsat învins cu un șut de mare finețe.

O mare victorie pentru FCSB la Cluj, a doua consecutivă, tot cu același scor 1-0, iar acum lupta pentru titlu se aprinde din nou. FCSB face 44 de puncte, e tot pe 4, însă vine la doar 6 puncte în spatele liderei, adică 3 după înjumătățirea de la final. Iar dacă Craiova se va impune mâine la Farul am avea 5 echipe strânse în doar 3 puncte la început de play-off.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, FCSB CÂȘTIGĂ MECIUL CU 1-0!

Min.92: Iese Tavi Popescu și intră Omrani la FCSB.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

INFO: 5 minute de prelungire!

Min.88: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!!!! Roș-albaștriii dau lovitura în Gruia pe final de meci. Edjouma face o fază de senzație, un-doi de efect cu Tavi Popescu și jucătorul născut la Toulouse înscrie fin, 1-0!!!!

Min.83: Intră Haruț în locul lui Cristea, vizibil încă nerefacut..

Min.81: Tîrnovanu scoate cu greu din situație 1 la 1 cu Yeboah. Uluitor! Apoi Manea ia un galben stupid..

Min.78: Șut tare bun al lui Edjouma de la distanță, foarte aproape trece balonul de una din bare..

Min.70: Scoate Tîrnovanu uluitor în fața lui Yeboah din câțiva metri..

Min.69: Miculescu vede galben practic la primul contact în care intră..

Min.65: Prima schimbare și la FCSB, intră Miculescu în locul lui Compagno.

INFO: Lucrurile s-au mai liniștit, ritmul de joc nu mai este atât de alert.

Min.61: Birligea și Yeboah intră în locul lui Petrila și Janga.

Min.50: Tavi Popescu reia de la distanță sub transversală, scoate incredibil, iarăși, Scuffet!

Min.49: Prim șut pe poartă al reprizei, Petrila îl ia la țintă pe Târnovanu, care prinde.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

ADVERTISING

INFO: Schimbare la CFR, intră Deac în locul lui Cvek.

Pauză, 0-0 în Gruia după o primă repriză palpitantă, cu multe faze de gol.

Min.43: Reluare cu capul Yuri dintr-o lovitură liberă bătută de Petrila, mult peste poartă.

Min.38: Vede galben Krasniqi pentru un fault la Sorescu..

Min.31: Ce recital de parade are Scuffet azi! Șut superb de la distanță al lui Adrian Șut, mingea se duce în corner..

Min.29: Al treilea șut bun bifat de Krasniqi, Târnovanu se evidențiază din nou azi!

Min.23: Încă un șut bun Krasniqi de la distanță, deviat, se duce în corner mingea..

Min.19: Se înălță bine Edjouma la un corner, lovitură de cap, pe centru însă, prinde Scuffet.

Min.17: Centrare șutată Sorescu în careul mic, boxează Scuffet cu multă siguranță.

Min.15: Cordea, singur-singurel din 5 metri, șutează în plin Scuffet! Uluitoare ocazie de gol pentru FCSB...

Min.12: Și prima ocazie CFR! Șut de la distanță Krasniqi! Târnovanu se întinde la păianjen și scoate cu greu balonul.

Min.10: Începutul de meci aparține clar celor de la FCSB, care domină ostilitățile. Sunt echipa mai tehnică, cea care s-a adaptat cel mai bine terenului prost.

Min.6: Edjouma scapă singur cu Scuffet, după o pasă luminoasă a lui Tavi Popescu, dar nu îl păcălește pe italian..

Min.5: Cordea reia de la marginea careului mult peste bară, prima ocazie a jocului!

Min.3: Cvek de la gazde ia și el galben, pentru un fault dur la Edjouma. Coltescu nu iartă în acest debut de joc!

Min.1: Galben văzut de Compagno la prima fază mai serioasă de joc, italianul îl calcă urât pe Muhar..

ÎNCEPE PARTIDA!

21.05: Jucătorii celor două formații intră pe gazon, totul va reintra în normal.

21.00: Lumina s-a aprins, însă instalația continuă să mai facă feste. Momentan toți jucătorii sunt la vestiare și așteaptă..

20.58: Se va opri în scurt timp degivrarea terenului, chiar dacă temperatura este insuportabilă, iar terenul cu siguranță va avea de suferit.

20.55: Nici sonorizarea nu mai funcționează. Se pare că sunt probleme care au plecat de la încălzirea terenului, care nu poate funcționa în același timp și cu lumina..Sunt -6 grade Celsius acum la Cluj!

20.50: A picat noctura pe stadionul din Cluj, sunt minute bune de când este o beznă completă. Derbiul e în pericol să nu se mai dispute!

Echipele de start:

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri,. Burcă, Camora - Boateng, Muhar, Cvek - Petrila, Janga, Krasniqi. Rezerve: Bălgrădean, Braun, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Deac, Fica, Birligea, Yeboah. Antrenor: Dan Petrescu.

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Cristea, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru - Cordea, Compagno, Oct.Popescu. Rezerve: Vlad, Crețu, Haruț, Miculescu, Omrani, Miculescu, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu. Antrenor: Mihai Pintilii.

Arbitru: Sebastian Colțescu.

Un nou episod din marea rivalitate a fotbalului românesc din ultimul deceniu, un meci care opune două formații în forme diametral opuse. Între CFR Cluj și FCSB sunt 6 puncte distanță, iar o eventuală victorie a clujenilor ar face ca visul unui nou titlu să fie practic imposibil de atins pentru roș-albaștrii.

Pare să fie un meci care se va desfășura în condiții foarte grele, căci la ora partidei se anunță o ninsoare viscolită, și minus zece grade Celsius. Au fost totuși 8000 de bilete vândute pentru acest mare derbi.

Meciul trecut, FCSB s-a impus la Cluj în luna mai, dar partida nu mai avea nicio miză, iar CFR se încorona din nou campioană.

Clujenii au început anul 2023 foarte bine, cu două victorii în deplasare, 3-0 cu Farul şi 1-0 cu FC Voluntari, rezultate în urma cărora au urcat în fruntea clasamentului.

Un singur succes a reuşit FCSB în precedentele 13 deplasări pe terenul ardelenilor în campionat, în chiar ultima dispută de la Cluj, pe 17 aprilie 2022, CFR - FCSB 0-1, gol Tavi Popescu, cel recent propus la Atletico Madrid.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!