Liga 1: Rapid învinge FCSB în marele derbi cu un autogol al lui Vinicius și cu foarte mulți nervi pe teren

Liga 1: Rapid învinge FCSB în marele derbi cu un autogol al lui Vinicius și cu foarte mulți nervi pe teren

Rapid București a câștigat marele derbi cu FCSB disputat pe Arena Națională, scor 1-0 în etapa cu numărul 5 a sezonului competițional 2021/2022.

La capătul unei partide cu mulți nervi și cu două cartonase roșii dictate de arbitrul Barbu, gazdele s-au impus doar după autogolul lui Vinicius în minutul 39.

Atmosfera de pe Arena Națională cu peste 40.000 de fani ne-a adus aminte în sfârșit de marile meciuri de care ne era dor. Rapid - FCSB, marele derbi, putea începe după ce galeriile și-au etalat scenografiile și materialele pirotehnice, dar și cu speranța că vom urmări un spectacol plăcut ochiului.

Imnul Rapidului, cântat de peste 30.000 de fani pe Arena Națională la meciul cu FCSB

Și au fost multe faze de gol în prima repriză, chiar dacă ocaziile concrete poate că nu au fost cele majoritare. Săpunaru a avut șansa să deschidă scorul cu un voleu nimicitor de la 16 metri, complet nemarcat, dar a nimerit mult peste.

Cordea a încercat să îl păcălească pe arbitrul Barbu cu o simulare, dar s-a ales cu un cartonaș galben. De altfel, impresia a fost a unui meci dur, extrem de fizic, în care contactele au abundat iar cele două garnituri nu s-au iertat mai deloc, fiecare din cele două tabere având câte două cartonașe primite.

ADVERTISING

FCSB nu a știut să lege pasele în ofensivă, nu se simțeau fotbaliștii lui Todoran, iar insistența Rapidului a dus la deschiderea scorului. Care a venit din autogol. Din Vinicius mingea a intrat în plasă, după un luft antologic al lui Crețu și o centrare a lui Iordache din flancul drept.

Marele secret al Rapidului după pauză a fost că a știut cum să țină de minge, cum să reziste atacurilor celor de la FCSB, care oricum nu au avut foarte mari ocazii de gol. Poate un șut-centrare al lui Coman boxat de Moldovan, sau cu siguranță lovitura liberă din minutul 94, când Moldovan a respins în corner șutul de la vinclu al lui Tănase.

Mulți nervi au fost însă pe final, când Sefer și Șerban au fost eliminați după o bătaie generală, o bătaie la care și Belu Iordache a fost implicat, dar a primit doar galben.

FCSB nu a știut până la final să aibă maturitatea necesară măcar să egaleze pe tabelă.

Galeria Rapidului, show pirotehnic la meciul cu FCSB

E o victorie mare pentru Rapid, care bate FCSB din nou cu 1-0, ca atunci când cele două s-au întâlnit și ultima dată, în 2015, un 1-0 în Ghencea.

Rapid e pe locul 2 cu 13 puncte, la două puncte de lidera CFR Cluj, în timp ce FCSB rămâne cu 8 lungimi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, Rapid învinge rivala FCSB, 1-0!

Min.94: Șut la vinclu Tănase, dar Moldovan scoate inteligent.

Min.93: Lovitură liberă periculoasă pe care se pregătește să o bată Tănase!

6 minute de prelungire!

INFO: Atenție, Rapid București nu are în acest moment niciun jucător Under 21 pe teren, ceea ce contravine regulilor impuse de FRF!

Min.88: Carnat și Bălan ies de pe teren, intră Goge și Dandea la Rapid.

INFO: Sefer și Șerban iau roșu, interesant este că Belu Iordache care a pornit acest conflict general a luat cuminte doar un galben..

INCIDENTE GRAVE! Practic avem parte de o bătaie generală pe teren. Belu și Șerban s-au luat la bătaie, apoi Tănase e lovit cu o sticlă direct în cap. Sefer vine din spate și lovește și el cu pumnii și picioarele. Să vedem deciziile. Barbu scapă jocul din mână!

Min.82: Ce șansă are Vinicius! Lovitură de cap după un corner sub bară, dar Moldovan se plasează bine și prinde.

Min.80: Fază bună a Rapidului, un contraatac școală cu Sefer în mare trombă, dar Carnat trimite tare aiurea!

Min.77: Iese și Florinel Coman, intră Dumiter la FCSB.

Min.74: Încearcă și Moruțan un șut-centrare de pe flancul drept, niciun rezultat pe tabelă.

ADVERTISING

Min.68: Continuă sarabanda cartonașelor galbene, primește și Sorin Șerban, fundașul stânga de la FCSB.

Min.66: Tănase vede și el galbenul pentru că blochează o posibilă fază de poartă a gazdelor.

Min.64: Și în sfârșit vede și Săpunaru acel galben promis după atâtea faulturi!!

Min.62: Două schimbări la Rapid, intră Moise în locul lui Hlistei și apoi intră Sefer în locul lui Pănoiu.

Min.60: Încă un șut fantezist încercat de Coman, total aiurea. Voicu de pe banca giulestenilor primește galben.

Min.57: Șut interesant încercat de Tănase, dar Moldovan are un plasament bun și portarul gazdă prinde.

Min.54: Șansă bună FCSB, Coman are încă o incursiune bună, dar Mamut nu ajunge la pasa șeptarului din Berceni.

Min.51: Centrare șutată bună a lui Coman de pe flancul stâng, scoate sau boxează cu greu Moldovan.

GOOOL! Derby-ul Rapid – FCSB, aprins de autogolul lui Vinicius

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Min.46: Trei schimbări la FCSB, intră Mamut, Moruțan și Iulian Cristea. Au ieșit Alexandru Crețu, Octavian Popescu și Darius Olaru.

PAUZĂ pe Arena Națională, 1-0 pentru Rapid!

Min.45: Tănase cere un penalti..dar cade atât de ușor în această fază..

Min.42: Carnat ia un galben pentru proteste.

Min.39: GOOOL Rapid! 1-0 pentru gazde, Vinicius își dă un autogol, brazilianul nu are ce face după ce Crețu nu schițează niciun gest în fața unei centrări de pe flancul drept al lui Belu Iordache. O seară nesigură pentru apărarea în roșu și albastru.

Min.35: Șut Bălan de la distanță, Vlad prinde cu siguranță, pe centrul porții.

Min.34: Centrare deviată a lui Cordea în careul mic, prinde Moldovan.

Min.31: Se încumetă Vinicius să dea cu capul tot după o fază fixă, la capătul unei centrări a lui Olaru. Nu dă deloc rău!

Min.29: Săpunaru vine singur de la 16 metri, complet nemarcat, șut din voleu mult peste poartă!!

Min.27: Vali Crețu vede galben pentru o fază ce se poate anunța periculoasă, lovitură liberă Rapid!

Min.25: Șut de la distanță ușor alături semnat și de Coman. Vede în schimb și Rapidul un prim galben, prin Hlistei.

Min.21: Șut de la distanță Pănoiu, ușor alături de poartă. Tănase a rămas întins pe gazon după un contact cu Albu..

Min.16: Cordea simulează un penalti, primește galben apoi din partea lui Barbu, ciudat că acest cartonaș vine acum la această fază și nu la multiplele faulturi făcute de jucătorii gazdă..

Min.14: Olaru face o mare gafă în fața careului propriu, recuperează Pănoiu dar nu știe ce să facă cu balonul. Apoi Vlad boxează după o centrare pe flancul drept a giulestenilor. Arde acest derbi!

Min.9: Octavian Popescu e extrem de egoist!! Cordea și Tănase erau singuri și nemarcați, dar tânărul jucător a vrut el să șuteze, șut deviat, prinde Moldovan.

Min.7: Grigore intră foarte dur la mijlocul terenului la Tănase, Barbu îi spune că e ultima dată când îl iartă de un galben.

Min.4: Lovitură liberă ce putea fi periculoasă pentru FCSB, centrează Cordea, dar Coman reia cu capul mult alături.

INFO: Spectacol scenografic și pirotehnic al ambelor galerii. Sunt aruncate și petarde sau fumigene direct pe teren.

ÎNCEPE PARTIDA!

21.30: Ion Ionescu, unul dintre cei mai mari jucători din istoria Rapidului, a dat lovitura de start a partidei!

21.28: Intră cele două echipe în teren, ne pregătim de start, e minunat ce se întâmplă pe Arena Națională, simțim că avem în fața un mare meci, un derbi !

21.19: Incidente pe Arena Națională. Fanii celor de la FCSB au încercat să sară peste acel baraj dintre cele două galerii pentru a se răfui cu fanii gazdelor. Au intervenit forțele de ordine pentru a se liniști apele..

21.04: Deja atmosfera e una senzațională, cele două echipe au ieșit la încălzire.

20.58:  „Senzaţia e că îmi pare rău că m-am lăsat de fotbal. Sunt meciurile care te fac să te simţi fotbalist, probabil cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla. Sper să fie un meci cu goluri şi să fie un meci frumos. Nu vreau să comentez declaraţiile jucătorilor, eu acum am un alt rol. Cred că vor exista tot timpul astfel de ironii, existau şi înainte”, a sunat declarația lui Mihai Pintilii, secundul lui Todoran, fost căpitan și important jucător în trecut la FCSB.

20.44: Ne aducem aminte de un gol splendid marcat într-un Steaua - Rapid în 2012, tot pe Arena Națională, când steliștii triumfau în minutul 95, gol Alexandru Bourceanu pentru 1-0!

Steaua - Rapid 1-0 GOL Bourceanu 2012 (reactia suporterilor)

Echipele de start:

Rapid: H. Moldovan - Belu, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu - Carnat, Bălan, Hlistei. Rezerve: Drăghia, Dandea, Alami, R. Ilie, Moise, Goge, Florică, Marzouk, Sefer. Antrenor: Mihai Iosif.

Echipele de start la marele derbi Rapid - FCSB. Ce garnituri au pregătit cei doi antrenori

FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, Al. Crețu, Șerban - Oct. Popescu, Ov. Popescu, Olaru - Cordea, Tănase, Coman. Rezerve: Straton, Haruț, Moruțan, Cristea, Oaidă, Dumiter, Musi, Mamut, Radunovic. Antrenor: Dinu Todoran.

Unul dintre cele mai așteptate derbiuri, Rapid - FCSB revine în prim-planul Ligii 1 după promovarea giuleștenilor în Liga 1, la capătul a 6 ani de așteptare. Se anunță peste 40.000 de fani pe Arena Națională și o atmosferă demențială, de asemenea și cu 8.700 de fani ai lui FCSB. Rapid a început perfect sezonul și are 10 puncte, fiind neînvinsă și cu un golaveraj impecabil, 4-0, în timp ce oamenii lui Becali au 8 puncte și sunt pe locul 4, în spatele Rapidului. Se anunță un mare meci, cu goluri multe, iar partida va fi LIVE text pe SpotMedia.ro de la ora 21.30.

rapid-Steaua 1.04.98 (finalul senzational in direct).mpg

Echipe probabile:

Rapid: 31. H. Moldovan - 77. Belu, 22. Săpunaru, 30. Dandea, 11. J. Morais - 4. Crepulja, 23. Albu, 17. Pănoiu - 8. Carnat, 9. Ad. Bălan, 94. Hlistei.

FCSB: 99. A. Vlad - 6. Haruț, 55. Vinicius, 5. Al. Crețu, 77. S. Șerban - 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Cordea, 31. Mamut, 7. Fl. Coman.

Arbitru: Barbu Marian (Făgăraş).

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Prima reacție a echipei Bayern Munchen după moartea lui Gerd Muller: Va rămâne întotdeauna parte a istoriei clubului

Patronul celor de la CFR Cluj i-a decis viitorul lui Marius Șumudică

Studiu cu rezultate surprinzătoare: Ce ştiam până acum despre metabolism ar putea fi greşit

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!