Liga 1: FCSB termină la egalitate cu CFR Cluj după un derbi de poveste, iar gazdele încă mai au speranțe la titlu

Liga 1: FCSB termină la egalitate cu CFR Cluj după un derbi de poveste, iar gazdele încă mai au speranțe la titlu

FCSB și CFR Cluj au terminat la egalitate într-un meci de poveste, cu un final dramatic, scor 3-3 în marele derbi din etapa cu numărul 22 a Ligii 1, stagiunea competițională 2021/2022, prima din acest nou an, cu un ultim gol marcat practic la ultima fază de joc.

A fost un carusel al golurilor și al emoțiilor pe cel mai mare stadion al țării, FCSB începând cu dreptul după reușita de kinogramă a lui Octavian Popescu, în timp ce ardelenii au răspuns prin dubla lui Gabi Debeljuh. A urmat egalarea lui Vali Gheorghe și golul decisiv marcat de Alex Chipciu, fostul jucător emblematic al roș-albaștrilor. Dar un gol decisiv ce nu a fost chiar decisiv, căci Iulian Cristea a venit la ultima fază practic din meci și cu o lovitură de cap bine plasată a menținut încă speranțele roș-albaștrilor.

Gazdele au început furtunos partida de pe o Arena Națională totuși bine populată, cu circa 10.000 de fani, deși pe un frig pătrunzător, minus 2 grade Celsius în Capitală.

Octavian Popescu a marcat poate golul sezonului, șut din unghi de la circa 25-30 de metri, fix în vinclu, fără speranțe pentru portarul Otto Hindrich. Culmea este că de acolo, din minutul 24, FCSB nu a mai contat multă vreme. Iar campioana a marcat rapid două goluri, profitând ce e drept și de o apărare adversă visătoare și plină de greșeli.

ADVERTISING

Atacantul croat Gabi Debeljuh a bifat o dublă în minutele 36 și 40 și CFR a preluat timona acestei partide, pe care avea să o scape ușor spre final de meci, când i-a permis lui FCSB egalarea. Egalare venită după șutul lui Vali Gheorghe, după centrarea inspirată a lui Coman, minge și bâlbâită totuși de Hindrich.

Golul lui Alex Chipciu a părut că va duce campionatul în proporție de 99 la sută în Gruia, gol după un corner în minutul 77. Erau la acel moment 13 puncte avans și nimeni nu mai părea dispusă să îi mai acorde grupării lui Gigi Becali vreo speranță cât de mică la titlu.

Dar Iulian Cristea a fost unde trebuia la ultima fază din joc, o fază fixă, iar lovitura sa de cap de lângă Cestor a fost imparabilă pentru Hindrich. Cristea a terminat jocul plin de sânge după contactul cu Cestor, dar fericirea a fost maximă pentru gazde, care rămân la 10 puncte de CFR și cu înjumătățirea punctajului s-ar duce la 5 lungimi.

Pentru FCSB urmează un alt derbi, etapa viitoare în deplasare cu Dinamo București, tot duminică, pe 30 ianuarie, de la ora 20, de asemenea LIVE pe SpotMedia.ro.

Desfășurarea întâlnirii:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Final de meci, 3-3 pe Arena Națională, titlul rămâne undeva în aer..

Min.93: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! 3-3, la ultima fază practic, Iulian Cristea reia cu capul fabulos, imediat de lângă Cestor, care îl lovește dur, este egalitate pe Arena Națională!!

Min.92: Două schimbări la trecerea timpului la CFR, intră Itu și Cestor în locul lui Deac și Bordeianu.

INFO: Se cere demisia antrenorului Toni Petrea, de către fanii aflați la stadion..

Min.88: Dumiter reia din câțiva metri cu capul peste poartă...centrare atât de bună Cristea!

Min.88: Probleme medicale pentru Debeljuh, care iese, în locul său intră Dugandzici, fostul vârf de la Botoșani.

Min.87: Ultima schimbare la FCSB, intră Oaidă în locul lui Tănase.

Min.83: Deac ia un galben pentru proteste, corner pentru FCSB!

Min.77: GOOOOOOL CFR Cluj! Alex Chipciu marchează împotriva fostei sale formații, scor 3-2, gol venit după un corner în care gazdele au reclamat și un henț..

Min.71: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! 2-2, centrare perfectă Florinel Coman de pe flancul drept, Vali Gheorghe reia cum nu trebuie, Hindrich bâlbâie balonul în plasă, se joacă acest derbi!!

ADVERTISING

Min.68: Olaru se enervează și încasează și el un cartonaș galben. Intră Chipciu și Neguț la CFR, ies Păun și Costache.

Min.66: Încă o schimbare la FCSB, iese Șut și intră Florinel Coman.

Min.58: Încă o lovitură de cap Debeljuh, prinde Vlad în doi timpi.

Min.54: Un pic precipitat Dumiter, șut de la distanță mult aiurea..

Min.51: Centrare Popescu prea înaltă, nu ajunge Tănase la balon. Decarul roș-albastru a fost inexistent azi!

Min.49: Ocazie rarisimă ratată de Dumiter! A fost singur cu Hindrich după o pasă luminoasă dată de Popescu, putea fi 2-2..

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Min.46: Schimbări la pauză, intră Dumiter, Vali Gheorghe și Vinicius, ies Keșeru, Ovidiu Popescu și Haruț.

Pauză, 2-1 pentru CFR Cluj, liniște pe Arena Națională..

Min.45: Centrare bună Costache, prinde totuși Andrei Vlad.

Min.40: Șut vede galben pentru proteste.

Min.40: GOOOOOOOL CFR Cluj! Incredibilă răsturnare de situație! 2-1, Gabi Debeljuh marchează încă un gol, atât de puerilă e apărarea gazdelor, Miron nu știe să stea la offside, Vlad respinge aiurea în față, iar atacantul croat marchează aproape cu poarta goală.

Min.36: GOOOOL CFR Cluj! 1-1, Gabi Debeljuh egalează, o lovitură de cap înșelătoare după o fază fixă în care Ovidiu Popescu a luat și cartonaș galben după un fault stupid.

Min.33: Reia Șut din prima, mult peste poartă, o execuție mai degrabă pretențioasă..

Min.30: Haruț vede și el galben pentru un fault cinic la Manea.

Min.27: Păun face un fault dur la Olaru și primește primul cartonaș galben al serii.

Min.24: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!! Șut fabulos de la circa 25-30 de metri al lui Octavian Popescu, ușor din unghi, șut imparabil la vinclu, în plasa laterală, execuție de kinogramă pentru tânărul jucător cu numărul 9 pe spate. 1-0 pentru FCSB.

Min.22: Șut destul de bun al lui Olaru, de la distanță, Hindrich greșește și respinge în față, dar gazdele până la urmă nu profită.

Min.20: Olaru a cerut și el un penalti după un contact în careu, dar Colțescu iarăși nu poate fi păcălit.

Min.15: FCSB nu prea încântă la acest debut de meci, CFR are o blocadă defensivă ireproșabilă.

Min.12: Cade Debeljuh după un contact în careu, dar arbitrul Coltescu nu dă nimic.

Min.6: Început entuziasmant de meci, chiar dacă sunt minus 2 grade în Capitală. Șut Olaru frumos de la marginea careului, puțin alături!

Min.4: Debeljuh între doi adversari reia perfect cu capul, Vlad respinge în bară printr-o paradă de zile mari, ce început are CFR Cluj!

Min.2: Trage Costache interesant de la distanță, prinde Andrei Vlad fără probleme.

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Cam 10.000 de persoane asistă la acest joc de pe Arena Națională.

19.52: Sunt primele imagini de pe Arena Națională, este extrem de frig în Capitală, dar e ceva lume, pare o atmosferă de meci important.

Echipe de start:

FCSB: A. Vlad - Ov. Popescu, A. Miron, I. Cristea, Haruț - Olaru, Ad. Șut, Fl. Tănase - Cordea, Keșeru, Oc. Popescu.
Rezerve: Târnovanu, Fl. Coman, Dumiter, M. Tănasă, A. Burlacu, V. Gheorghe, Ov. Perianu, Oaidă, Vinicius.
Antrenor: Toni Petrea.

Echipele de start la marele derbi dintre FCSB și CFR Cluj. Două modificări de ultimă oră la gazde

CFR Cluj: Hindrich - Cr. Manea, Burcă, Graovac, Camora - Păun, Boateng, Bordeianu - C. Deac, Debeljuh, V. Costache.
Rezerve: Bălgrădean - Susic, Cestor, Itu, Chipciu, Neguț, Sacko, Petrila, Dugandzic.
Antrenor: Dan Petrescu.

Arbitru: S. Colţescu.

Este fără îndoială derbiul ultimilor ani de fotbal în Liga 1, CFR având însă mai mereu câștig de cauză în fața roș-albaștrilor, câștigând titlul în ultimele 4 sezoane, iar FCSB câștigând ultima dată marele trofeu în 2015.

Sunt 10 puncte acum diferență între cele două grupări, ceea ce face o victorie a gazdelor obligatorie acum, pentru ca play-off-ul să mai aibă ceva farmec, dar și acolo la 7 puncte distanță lucrurile tot ar fi greu de recuperat.

FCSB este echipa cu cel mai bun atac din campionat, 38 de goluri marcate, iar cele două echipe s-au mai întâlnit de 63 de ori în principala competiţie internă, de 22 de ori s-au impus bucureştenii, iar CFR are 18 succese.

Echipele probabile:

FCSB: Andrei Vlad - Ovidiu Popescu, Vinicius, Andrei Miron, Denis Haruț - Adrian Șut - Darius Olaru, Florin Tănase (cpt) - Octavian Popescu, Ianis Stoica, Florinel Coman

CFR Cluj: Hindrich - Susic, Burcă, Graovac, Camora - Sigurjonsson, Bordeianu, Deac - Neguț, Debeljuh, Costache

Partida va fi televizată pe DigiSport, TelekomSport și LookSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!