Superliga: FCSB face spectacol și își învinge categoric marea rivală Rapid

Superliga: FCSB face spectacol și își învinge categoric marea rivală Rapid

FCSB s-a impus categoric în marele derbi cu Rapid București, scor 3-1, în etapa cu numărul 17 a stagiunii competiționale 2022/2023, la capătul unui meci în care elevii lui Mihai Pintilii au produs spectacol pe Arena Națională.

Golurile au fost marcate de Cordea, Compagno și Tavi Popescu pentru roș-albaștrii, în timp ce golul de onoare al Rapidului a fost bifat de Dugandzici din penalti.

Marele derbi dintre FCSB și Rapid a început cu o scurtă întârziere, cumva așteptată, având în vedere interesul imens al fanilor pentru acest joc. Ambele galerii și-au etalat arsenalele pirotehnice, iar FCSB a început o primă parte excelentă, cu un cu totul alt tonus față de alte partide, cu atacanți cu poftă de joc, cu fotbaliști cu o atitudine diametral schimbată.

Iar golul a venit repede, în minutul 14, după o gravă eroare a lui Onea, care nu a putut controla o pasă mai tare venită de la Moldovan, a pierdut mingea, a recuperat Olaru, pasă la Popescu, care a deviat către Cordea în careul mic. Acesta nu putea rata cu poarta goală în față și fanii în roș-albastru puteau începe petrecerea.

O petrecere dublată pe tabelă doar 14 minute mai târziu, când Compagno profita de două degajări aiurea date de fundașii rapidiști, în blocaj, mingea a ajuns cu un ricoșeu norocos la italian, din Șut mai exact, care a reluat elegant pe lângă portarul advers. A fost totuși un gol cu multe discuții, căci la una dintre degajările amintite mai sus, balonul l-a lovit în antebraț pe Șut, însă după consultarea din camera VAR totul a mers mai departe, cu 2-0 pentru FCSB.

ADVERTISING

E demn de amintit faptul că Rapid a avut un gol anulat în minutul 10, după lovitura de cap a lui Grigore, gol anulat corect de VAR pentru poziție de offside.

FCSB a continuat recitalul și spectacolul imediat și după startul reprizei secunde. În minutul 57, după o fază de contraatac școală, Tavi Popescu a reluat splendid, din prima, de la marginea careului, la colțul lung, imparabil pentru portarul Moldovan.

Un festival de goluri așadar pentru gruparea roș-albastră, care s-a văzut din minutul 70 și cu un om în plus, după un roșu direct văzut de Junior Morais, pentru o lovitură urâtă în figură aplicată lui Cordea. Nu numai că nu a profitat însă FCSB, dar a și primit un gol pe final în ultimul sfert de oră, după ce Crețu a comis un penalti stupid în careu, iar Dugandzici a punctat pentru 1-3.

O metamorfoză rar întâlnită am spune a celor de la FCSB, care obțin o victorie de mare efect în fața rivalilor Rapid, venind pe 7 în clasament, cu 23 de puncte, 3 mai puține față de ultimul loc de play-off. Rapidul rămâne pe 2, însă poate coborî un loc, dacă CFR va învinge acasă pe FCU Craiova.

Desfășurarea întâlnirii:

ADVERTISING

FINAL DE MECI, 3-1 FCSB!

Min.90: Șut lamentabil al lui Coman de la marginea careului. Între timp, Albu mai ia un galben..

Min.88: Iese și Cordea, ușor accidentat și intră Florinel Coman.

INFO: Peste 33.000 de fani prezenți pe Arena Națională.

Min.83: Două schimbări la gazde, intră Nikolov și Omrani, ies Oaidă și Compagno.

Min.78: Șut de la distanță Săpunaru, mingea e deviată clar, dar nu se acordă corner.

Min.75: GOOOL Rapid! 3-1, Dugandzici bate fără emoții. Să vedem ce speranțe mai pot avea giulestenii, fiind în inferioritate numerică..

INFO: Penalti pentru Rapid! Crețu îl plachează în careu pe Dugandzici, total fără sens, în careul mic. Ia și galben, iar acum Rapid poate reduce din handicap.

Min.73: Șut de la distanță Pănoiu, prinde cu multă lejeritate Târnovanu.

Min.72: Iese și Luckassen, intră Florin Ștefan la Rapid.

Min.71: Roșu direct pentru Morais! Lovitură în plină figură la adresa lui Cordea. Rapid e în genunchi, a venit total nepregătită la acest meci și acum nervii și neputința ies la iveală!

Min.70: Șut Olaru de la distanță din lovitură liberă, puțin peste poartă.

Min.67: Primul galben al întâlnirii îl vede Junior Morais, fault la Cordea.

ADVERTISING

Min.66: Intră și Ciobanu la Rapid, în locul lui Emmers.

Min.63: Prima schimbare și la FCSB, iese Tavi Popescu și intră Miculescu.

Min.58: Schimbări la Rapid, intră Pănoiu și Dugandzici, ies Ioniță și Sefer.

Min.56: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!! 3-0, spectacol făcut de trupa roș-albastră astăzi. Tavi Popescu, reluare splendidă din marginea careului, spre colțul lung.

Min.55: Prima mare ocazie vine după ce Tavi Popescu a reluat superb din lovitură liberă, Moldovan a avut o mare paradă!

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

Pauză, 2-0 pentru FCSB, care a părut o cu totul altă echipă față de precedentele!

Min.45: 5 minute de prelungire!

Min.37: Șut de la distanță moale al lui Ioniță, Târnovanu nu mai are emoții.

INFO: Jocul e oprit puțin, suporterii sunt rugați să nu mai arunce în jucătorii care bat cornere, dar și probabil să nu mai scandeze într-un mod rasist, așa cum știm că se întâmplă deseori, din păcate..

INFO: Golul e validat prin VAR, ce început de meci are FCSB!!

Min.28: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! După două degajări greșite ale rapidiștilor, mingea ajunge la Compagno, extrem de norocos, italianul scapă singur cu Moldovan și reia în poartă, elegant, și cu ajutorul barei. E 2-0, dar să vedem dacă nu cumva pe Șut l-a lovit mingea în mână..se studiază faza la VAR!

Min.23: Șut din colțul careului al lui Olaru, prea slab, prinde simplu Moldovan.

Min.19: FCSB are un tonus foarte bun, a dominat acest start de joc incendiar de pe Arena Națională.

Min.14: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!! Greșeală imensă Onea în defensivă, Popescu recuperează, pasă în lateral, iar Cordea îndeplinește o simplă formalitate, 1-0 pentru roș-albaștrii!!

Min.10: GOL reușit de Rapid, Grigore pleacă prea repede la o fază fixă, reluare cu capul la colțul lung, dar se fluieră offside. Se așteaptă decizia din camera VAR. Da, este offside!

Min.8: Se lasă pe spate greșit Tavi Popescu în momentul unei reluări de la marginea careului, balonul zboară mult peste.

Min.5: Șut bun Kait, de la distanță, Târnovanu respinge bine în corner.

Min.2: Ocazie mare Tamm! A fost o fază fixă, centrare bună Tavi Popescu în careu, nu reușește să se coordoneze mai bine estonul, încearcă o preluare, e slabă, iar reluarea e pe lângă.

ÎNCEPE PARTIDA!

INFO: Nu poate începe partida, este un moment pirotehnic realizat de ambele galerii...Colțescu încă nu dă startul jocului!

20.59: Este un moment de reculegere acum, în memoria unui suporter stelist care a încetat din viață, dar și în memoria unui jurnalist, operator DigiSport, Sabin Nicolae, care a plecat dintre noi mult prea devreme..

20.56: Avem imagini de pe stadion, atmosfera este una deosebită, iar partida să speram că va fi una pe măsură, cu mult spectacol.

20.45: E foarte probabil ca acest joc să doboare recordul de asistență din acest sezon de Liga 1. Pentru asta, trebuie să fie mai mulți de 24.500 de spectatori, câți au fost la derbiul U - CFR Cluj.

20.38: Sunt ceva tensiuni la porți înainte de intrarea suporterilor în Arena Națională. O parte a ultrasilor rapidiști refuză să intre pe stadion, pe motiv că sunt aspru controlați de către reprezentanții Jandarmeriei. Rapid ar trebui să aibă circa 2.400 de fani. Liviu Ungureanu, unul dintre liderii galeriei rapidiste, susține că demersul Jandarmeriei este unul abuziv și amenință că va scoate suporterii de pe stadion, conform Gazetei Sporturilor.

Echipele de start:

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Haruț, Tamm, Radunovici - Olaru, Șut, Oaidă - Cordea, Compagno, Oct. Popescu.
Rezerve: A. Vlad - Fl. Coman, Miculescu, Omrani, Boboc, Nikolov, Pantea, Bouhenna, Radaslavescu.
Antrenor: Mihai Pintilii.

RAPID: Moldovan - Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, Jr. Morais - Emmers, Al. Albu, Kait - Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II.
Rezerve: Drăghia - Al. Iacob, Ignat, Fl. Ștefan, Crepulja, A. Ciobanu, Pănoiu, Vojtus, Dugandzici.
Antrenor: Adrian Mutu.

Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti).

FCSB caută revanșa după meciul tur în care pierdea absolut categoric în Giulești, scor 0-2 pe 24 iulie. În general, FCSB caută multe revanșe, căci acest sezon a fost unul mai degrabă adumbrit de multe frustrări, umilințe și rezultate total nesatisfăcătoare. Gruparea din Berceni e acum în afara play-off-ului, pe 8 cu 20 de puncte, în timp ce Rapidul luptă la titlu, cu 32 de lungimi, 8 sub Farul.

Gazdele nu au antrenor principal, căci Mihai Pintilii este acum un interimar după plecarea lui Dică. Două înfrângeri la rând au roș-albaștrii, 0-3 cu West Ham și 1-2 cu U Cluj. Rapidul lui Mutu are 5 meciuri consecutive fără înfrângere.

În ultimele 10 dispute directe din Superliga României cu FCSB gazdă, roş-albaştrii s-au impus doar de două ori.

Partida va fi televizată pe DigiSport, OrangeSport și Prima Sport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!