Liga 1: Craiova lui Reghecampf învinge Craiova lui Adi Mutu în derbiul din Bănie

Liga 1: Craiova lui Reghecampf învinge Craiova lui Adi Mutu în derbiul din Bănie

CS Universitatea Craiova a învins în deplasare în marele derbi din Bănie pe FC U Craiova 1948, scor 2-0, într-un meci tensionat disputat pe stadionul Ion Oblemenco.

Dan Nistor și apoi Baiaram, tot din pasa primului, au semnat golurile prin care gruparea antrenată de Laurențiu Reghecampf s-a dovedit duminică seara mai bună.

Nistor a marcat un gol frumos după un șut de la distanță la colțul lung, șut după o gravă eroare defensivă a lui Diallo, iar Baiaram a închis tabela în superioritate numerică, după ce Compagno a făcut un gest stupid în minutul 72 și a fost eliminat de arbitrul Cojocaru.

REZUMAT | FC U Craiova - Universitatea Craiova 0-2. Reghecampf a câștigat războiul Băniei cu Mutu

A fost un meci categoric unidirecțional, cu o Craiovă antrenată de Mutu care a atacat steril, fără să pună nici măcar o secundă un pericol la poarta lui Pigliacelli. Singurul lor șut pe poartă de altfel a venit abia în minutul 88..

ADVERTISING

Cu aceste trei puncte bifate, Craiova urcă pe 5 și acumulează 19 puncte, în timp ce trupa lui Mutu își continuă suferința și este pe 13 în campionat cu abia 9 lungimi, având 5 meciuri la rând fără victorii, dintre care trei înfrângeri.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de meci, Craiova lui Reghecampf câștigă cu 2-0!

Min.88: Markovici intră în locul lui Ivan la oaspeți, în timp ce Mutu mai face două modificări, intră Raicea și Bușu în locul lui Albu și Huyghebaert.

Min.85: GOOOOOOL CSU Craiova! 2-0, contraatac școală, Baiaram scapă singur cu Popa și nu are emoții, jocul e închis.

Min.80: Asamoah vede un cartonaș galben pentru un fault stupid.

Min.74: Ondaan și Bălan intră la FCU Craiova, ies Bauza și Paramatti.

Min.72: Compagno îi dă o palmă în cap portarului Pigliacelli, Cojocaru dă roșu direct și cam asta e situația pentru FCU..

Min.69: Baiaram îi ia locul lui Koljici la CSU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Min.67: Prima schimbare la gazde, iese Sidibe și intră Van Durmen. La CSU intră Fedele în locul lui Crețu.

Min.60: Presiune constantă a jucătorilor de la CSU la mijlocul terenului, foarte puține spatii de care să profite au elevii lui Mutu..

Min.54: CSU Craiova domină acest start de repriză secundă, cei de la FCU par să nu se regăsească deloc, nu au posesia, nu pot pune probleme în ofensivă.

Min.47: GOOOOOOOOOL Nistor! 1-0 pentru CSU Craiova, șut de la distanță, după o gafă mare a fundașului Diallo, șut superb la colțul lung, început perfect de mitan secund.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

INFO: Cîmpanu îi ia locul lui Gustavo la pauză.

PAUZĂ, 0-0 în Bănie!

Min.43: Șut slab Andrei Ivan de la distanță, poziția nu era ofertantă, prinde Popa sigur pe el.

Min.35: CSU Craiova a cerut un henț în careu și penalti, dar arbitrul Cojocaru acordă un fault în atac.

Min.26: Screciu ia galben pentru un fault dur lângă tușa flancului stâng.

ADVERTISING

Min.23: Bună ocazie Bancu, șut care se duce alături de poartă, Ivan nu era acolo să împingă mingea în plasă.

Min.22: Vlădoiu s-a accidentat, o leziune musculară, iar în locul său intră Căpățînă.

Min.15: S-a dus un sfert de oră și în afară de câteva faulturi dure și de un show pirotehnic în tribune nu prea am mai văzut altceva..

Min.9: Se întrerupe meciul...s-au aruncat torțe și petarde...este un fum extrem de gros și nu se mai poate juca fotbal în aceste momente.

Min.7: Prim șut pe poartă, Nistor trage de la distanță, prinde sigur pe el Popa.

Min.5: Început destul de alambicat de meci, se joacă mult la mijlocul terenului, dar sunt și multe faulturi dure..

ÎNCEPE PARTIDA!

20.58: Avem imagini de la Craiova, nu este o atmosferă așa cum anticipam, dar ne așteaptă sperăm un derbi fierbinte.

20.30: Adrian Mititelu, patronul formației antrenate de Adrian Mutu, FC U Craiova 1948, a transmis un mesaj din închisoare înaintea marelui meci: „Indiferent de rezultat, noi suntem învingători. Gândiți-vă că ei jucau acum câțiva ani cu AC Milan, noi eram prin Liga a 4-a și acum am dărâmat acest ecart dintre noi. O parte dintre suporterii noștri au migrat către ei, dar o și mai mare parte a rămas alături de noi și ne vor susține diseară.

Am încredere în Adi și băieți că vor da totul și vor face suporterii Craiovei mândri de ei. Dar repet, indiferent de rezultat, noi suntem cei învingători pentru felul în care am renăscut după ce au călcat cu tancurile pe noi”, puncta Mititelu conform celor de la Gazeta Sporturilor.

20.20: Cele două galerii se află în drum spre stadion, iar ultrașii de la FC U Craiova au vrut să rupă cordonul de jandarmi pentru a se încăiera cu rivalii de la CSU. Intervenția forțelor de ordine a calmat spiritele.

20.10: Ultrașii celor de la FCU Craiova au renunțat la ideea de a intra la meci. Aceștia au decis să se solidarizeze cu ceilalți ultrași din țară, care au anunțat de asemenea că nu se vor mai prezenta la meciuri, atâta timp cât pe stadioanele din România intrarea în arene va fi condiționată de vaccinare sau de trecerea prin boala COVID-19.

Echipele de start:

Craiova 1948: D. Popa - Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert - Paramatti, D. Albu, Asamoah, Bauza - Sidibe, Compagno. Rezerve: Cobrea, Bușu, Gajic, Vl. Pop, Blidar, Raicea, Bălan, Ondaan, Van Durmen. Antrenor: Adrian Mutu.

CSU Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Găman, Screciu, Bancu - Nistor, Al. Crețu, L. Houri - Gustavo, Koljic, A. Ivan. Rezerve: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, M. Căpățână, Baiaram, Cîmpanu, Markovic, Fedele, Ivanov. Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Arbitru: Cojocaru Adrian.

Fără îndoială un mare duel al orgoliilor între cele două echipe din Bănie. Și un duel între doi antrenori foarte buni prieteni, Mutu versus Reghecampf. Mai mare e nevoia gazdelor de victorie, gazde care au început ezitant acest sezon, iar scaunul de antrenor al lui Mutu poate fi în pericol în cazul unui nou eșec și azi, mai ales că FC U Craiova 1948 este fără victorie în precedentele șase runde de campionat.

STEPHANE ACKA,highlights CSU Craiova-FC Universitatea Craiova

Universitatea Craiova vine după o victorie mare, 5-0 cu Dinamo.

La nivelul băncilor tehnice, Adrian Mutu şi Laurenţiu Reghecampf se vor afla pentru întâia oară faţă-n faţă în Liga 1.

Partida va fi televizată pe DigiSport, TelekomSport și LookSport.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Liga 1: CFR Cluj întoarce partida cu Gaz Metan și rămâne un lider autoritar al clasamentului

Stranierii români, în mare formă înainte de dubla României din preliminariile CM 2022. Goluri pentru Maxim, Drăguș sau Hanca (Video)

Acestea sunt primele fotografii cu planeta Mercur surprinse de sonda BepiColombo

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!