Liga 2: Care sunt cele șase echipe care merg în play-off după o luptă nebună în ultima etapă

Liga 2: Care sunt cele șase echipe care merg în play-off după o luptă nebună în ultima etapă

Duminică a avut loc una dintre cele mai spectaculoase finaluri de sezon în Liga 2, final de sezon regulat în acest caz, cu o ultimă etapă în care 11 echipe s-au luptat pentru calificarea în top 6, pentru play-off.

O luptă nebună de la locul 1 la locul 11, cu rezultate care s-au schimbat de la minut la minut și cu un clasament care parcă se actualiza la secundă.

S-au calificat în play-off următoarele 6 formații, după această ultimă etapă nebună: FC U Craiova, Dunărea Călărași, CS Mioveni, Rapid, Csikszereda și ASU Poli.

Iată mai jos și toate rezultatele zilei:

U Cluj - Petrolul 1-2
Concordia Chiajna - ASU Poli Timișoara 2-0
CS Mioveni - Aerostar Bacău 5-1
Cziksereda Ciuc - CSM Slatina 1-0
CSM Reșița - FC U Craiova 1948 0-2
Dunărea Călărași - Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-1
Metaloglobus - Rapid 2-4
Pandurii Târgu Jiu - Unirea Slobozia 1-0
Ripensia - Comuna Recea 0-0

ADVERTISING

Iată cum arată clasamentul top 6:

  1. Craiova 35p
  2. Dunărea Călărași 34p
  3. Mioveni 33p
  4. Rapid 33p
  5. Cziksereda Ciuc 32p
  6. ASU Poli 32

S-a făcut un clasament în 4, pentru că au mai avut 32 de puncte și Farul Constanța, dar și Viitorul Pandurii. Însă în urma unui clasament în 4, ciucanii și timișorenii, ultimii învinși azi la Chiajna, au trecut mai departe.

Farul Constanța stătea departe de această luptă și se ruga la anumite rezultate indirecte pentru a merge și ea în play-off, după ce și-a disputat deja toate partidele din sezonul regulat.

Partida dintre Metaloglobus și Rapid a fost una mai mult decât dramatică, iar la pauză scorul era 2-2, o luptă în care ambele formații aveau șanse la top 6. Japonezul Mino a deschis scorul în minutul 6 pentru gazde, dar Rapid a întors fulgerător, goluri în minutele 18 și 24 prin Bălan și Sefer.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tentativă de blat în Liga 2: Oficialul unei echipe a încercat mituirea unui arbitru

Egalarea s-a produs prin autogolul lui Goge, dar venit după o gafă de proporții a arbitrului Colțescu, care nu a văzut la faza precedentă golului o pasă la portar clară a celor de la Metalul.

La derbiul dintre U Cluj și Petrolul, la care ambele echipe aveau doar șanse teoretice de play-off, totul a început cu un penalti ratat prin Ribeiro în minutul 3.

În alt stadion al României, Concordia Chiajna dădea lovitura cu fostul loc 1 din L2, ASU Poli Timișoara, gol în minutul 37 prin Cherecheș.

LIVE | Metaloglobus - Rapid, repriza a 2-a

Cei de la CS Mioveni și-au făcut treaba repede și aveau deja de la pauză 4-1, fiind siguri de prezența lor în play-off. Un meci dramatic a avut loc și la Călărași, acolo unde Dunărea a întors de la 0-1 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pentru un 2-1 izbăvitor deja în minutul 52.

ADVERTISING

Și Craiova a fost sigură pe ea, în deplasarea de la CSM Reșița. A învins cu 2-0 relativ ușor, așa cum s-a intmplat și cu cei de la Ciuc, pe teren propriu, în lupta cu Slatina, scor 1-0.

Finalul a fost unul încins pe toate arenele. Rapid și-a securizat victoria cu încă un gol marcat pe final, scor 4-2, iar pe celelalte stadioane thrillerul a continuat până în ultima secundă.

Echipe de tradiție așadar rămân pe dinafară și se vor lupta în play-out, e vorba de Farul, U Cluj sau Petrolul, ultimii cu un buget mai mult decât impresionant.

Luni va avea loc tragerea la sorți pentru împerecherea țintarului de play-off, unde cele 6 echipe vor juca tur-retur.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Care ar putea fi surprizele din primul 11 al lui Mirel Rădoi în meciul cu Germania - presă

Andre Agassi dezvăluie cine este, în opinia sa, cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile

Toți salariații Primăriei Sectorului 2 iau spor de condiții vătămătoare, deşi lucrează într-o clădire nouă şi modernă

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!