Liga 1: CFR Cluj câștigă cu Farul și pune iarăși presiune pe FCSB

Liga 1: CFR Cluj câștigă cu Farul și pune iarăși presiune pe FCSB

CFR Cluj mai bifează un succes în stil clasic, la limită, scor 1-0 în ultima partidă a zilei de duminică din Liga 1, cu Farul Constanța, în etapa cu numărul 7 a stagiunii competiționale 2021/2022.

Singurul gol a fost marcat de Birligea, omul introdus de Dan Petrescu cu doar 5 minute mai înainte, în minutul 66, lovitură de cap din centrarea lui Omrani.

Prima parte a întâlnirii de la Cluj a fost una delicată în ceea ce privește maniera de arbitraj. Căci arbitrul Radu Petrescu a avut de judecat două faze la limită, culmea este că totuși pe ambele le-a judecat pro-gazde.

ADVERTISING

Farul a cerut gol și penalti în primele 45 de minute. În minutul 7, Farul cere penalti, dar Petrescu dă doar lovitură liberă. Letica întârzie mult o degajare, Moldoveanu se apropie, îi fură mingea, portarul croat încearcă să blocheze și în încercarea de a degaja îl busculează evident pe fostul dinamovist.

Contactul e clar, Petrescu fluieră, croatul vede galben, însă Moldoveanu avea clar un picior în careul de 16 metri, ceea ce înseamnă după regulament lovitură de la 11 metri.

ADVERTISING

Mai departe, minutul 28, șut Alexi Pitu pe centrul porții, Letica scoate de pe linia porții, balonul intră ușor în poartă, dar nu cu toată circumferința, așa că această decizie e corectă, deși toți jucătorii Farului se bucuraseră a gol.

CFR Cluj a dat lovitura ca de obicei spre final, când după o fază impetuoasă realizată de Omrani, acesta a centrat exact pe capul lui Birligea, în careul mic, abia introdus de Petrescu.

O victorie mai mult decât utilă pentru ardeleni, care pun iarăși o distanță de 5 puncte între ei și FCSB, obligată luni seara să câștige acasă cu FC Argeș.

ADVERTISING

Echipe de start:

CFR Cluj: Letica - Graovac, Yuri, A. Burcă, Camora - C. Deac, Boateng, M. Bordeianu - A. Păun, Debeljuh, Petrila.
Rezerve: Hindrich, Cr. Manea, Fl. Ștefan, Chipciu, Cvek, Birligea, Neguț, Omrani, Dugandzic.
Antrenor: Dan Petrescu.

Farul: Aioani - R. Boboc, Mladen, Artean, Borza - Radaslăvescu, Nedelcu Grameni - G. Iancu, R. Moldoveanu, A. Pitu.
Rezerve: Brănescu, Dussaut, A. Ciobanu, Purece, Omoh, Sali, Dănuleasa, N. Popescu, Sîrbu.
Antrenor: Gheorghe Hagi.

Arbitru: Petrescu Radu.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!