Lewis Hamilton critică situația în care a ajuns Formula 1

Lewis Hamilton critică situația în care a ajuns Formula 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton, septuplu campion mondial şi actualul lider al campionatului, a afirmat, într-un interviu publicat joi de cotidianul spaniol AS, că „Formula 1 a devenit un club al copiilor miliardari”, informează agenţia EFE.

„Dacă ar trebui să reîncep astăzi dintr-o familie de muncitori, mi-ar fi imposibil să fiu aici, pentru că ceilalţi tipi au foarte mulţi bani”, a declarat Hamilton.

"Trebuie să lucrăm pentru a schimba acest lucru şi a face din Formula 1 un sport accesibil, atât pentru cei bogaţi, cât şi pentru oamenii cu o origine mai modestă", a adăugat el.

ADVERTISING

Întrebat despre originile sale, Hamilton a subliniat că nu a mai văzut alt pilot de culoare pe grilă, de la debutul carierei sale în sporturile cu motor.

"Tatăl meu, fratele meu şi cu mine am fost întotdeauna singurele persoane de culoare. Pentru noi era normal, deşi am fost mereu conştienţi. A devenit normal, desigur, chiar dacă la început a fost evident că nu eram bineveniţi. Chiar şi astăzi este la fel. După karting, am întâlnit câţiva piloţi chinezi sau asiatici. Dar niciun pilot negru. Am fost conştient de acest lucru din primul moment în care am ajuns pe circuitul de karting şi mi-a fost adus aminte în fiecare cursă, de când aveam opt ani. Dar asta continuă să se întâmple acum. Avem un pilot asiatic, dar nu există niciunul negru şi nici nu vine din spate vreunul", regretă pilotul echipei Mercedes.

ADVERTISING

În acest sens, actualul lider al Campionatului Mondial de Formula 1 şi-a exprimat intenţia de a promova diversitatea în sportul său şi dorinţa de a "ajuta pe altcineva să-şi îndeplinească visurile". "Am realizat multe lucruri, dar acum toată concentrarea mea se îndreaptă spre a-i ajuta pe ceilalţi. Trăiesc un vis, nu am nevoie de nimic pentru mine", a mai spus Lewis Hamilton.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇