Lewandowski, omul recordurilor în Germania. Evoluție excepțională în victoria lui Bayern cu rivala Borussia

Lewandowski, omul recordurilor în Germania. Evoluție excepțională în victoria lui Bayern cu rivala Borussia

Robert Lewandowski a fost din nou cel mai bun jucător în derbiul Germaniei dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen, câștigat de bavarezi cu scorul de 3-2.

Derbiul, cunoscut în Bundesliga ca și Der Klassiker, a făcut parte din runda cu numărul 14 din campionatul german de fotbal, iar campioana Bayern a avut ceva emoții în a-și învinge marea rivală în galben și negru.

Atacantul polonez a venit după ceremonia în care a ieșit pe locul 2 în clasamentul Balonului de Aur, iar în această partidă a marcat de două ori, în minutele 9 și 77 (ultimul gol din penalti), împotriva fostei sale formații.

ADVERTISING

El e cel mai bun marcator al acestui sezon, cu 16 goluri în 14 partide, iar în 10 din aceste 14 jocuri a marcat de cel puțin două ori, la 33 de ani.

Jucătorul polonez a stabiit și două recorduri sâmbătă seara. Primul este faptul că a marcat cel puțin două goluri într-o confruntare cu Borussia în opt rânduri. Și în al doilea rând e vorba de golurile marcate în deplasare în toată istoria Bundesligii, cu 118 goluri fiind locul 1 all-time, peste Klaus Fischer (117).

Borussia a condus cu 1-0 după golul reușit de Brandt în minutul 5, apoi Bayern a făcut 2-1 până la pauză, prin reușitele lui Coman și Lewa. Halaand a egalat imediat după pauză, iar polonezul a adus victoria cu golul din penalti. Rose de la gazde a fost eliminat imediat după acordarea loviturii de la punctul cu var.

ADVERTISING

Bayern e lidera cu 34 de puncte, patru peste Dortmund, Leverkusen încheind podiumul cu 27 de lungimi, după un 7-1 savuros tot sâmbătă, cu codașa Greuther Fuerth.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!