Kai Havertz și Thomas Tuchel, performanțe demne de cartea de istorie a fotbalului, după triumful lui Chelsea în finala Ligii Campionilor

Kai Havertz și Thomas Tuchel, performanțe demne de cartea de istorie a fotbalului, după triumful lui Chelsea în finala Ligii Campionilor

Jucătorul german de fotbal Kai Havertz, dar și antrenorul său Thomas Tuchel de la Chelsea Londra au intrat în istoria fotbalului cu performanțele lor reușite după finala Champions League de sâmbătă seara cu Manchester City.

Havertz a adus marea victorie a albaștrilor cu unicul său gol marcat în minutul 43, iar astfel tânărul Kai devine al doilea cel mai tânăr german care punctează vreodată într-o finală de UEFA Champions League, având 21 de ani și 352 de zile la acest moment. Lider la acest capitol este încă Lars Ricken, care în 1997 a punctat pentru Borussia Dortmund la 20 de ani și 322 de zile.

ADVERTISING

Chelsea a învins-o pe Manchester City și a câștigat Liga Campionilor

De cealaltă parte, Tuchel, dat afară anul trecut de PSG după finala pierdută cu Bayern, scor 0-1, este al treilea german care câștigă Liga Campionilor în ultimii ani, după Hansi Flick și Jurgen Klopp, acest lucru fiind un adevărat record egalat după anii 80.

Pentru că trebuie spus că este pentru prima dată după acea perioadă când trei antrenori de aceeași naționalitate câștigă de pe bancă cel mai important trofeu al fotbalului european în ani consecutivi. Acum este vorba de Germania, dar în perioada 1980-1982 vorbeam de trei antrenori englezi, și anume: Tony Barton, Bob Paisley şi Brian Clough, pe băncile lui Nottingham, Liverpool și Aston Villa.

Full-time SCENES as Chelsea overcome City in final 🥳️ | UCL 20/21 Moments

Chelsea a trecut de Manchester City cu 1-0 în finala disputată pe Dragao din Porto, iar cetățenii pierd astfel prima lor finală de UCL din istorie. Pep Guardiola rămâne cu cele două trofee cucerite pe banca Barcelonei, în 2009 și 2011.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Sorana Cîrstea, învinsă în finala turneului de la Strasbourg

Propunerea cu care CFR Cluj încearcă să-l convingă pe Gâlcă să preia frâiele echipei

Ancheta în cazul omului de afaceri arădean care a murit după ce i-a explodat mașina a fost preluată de Parchetul General

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!