Jurnaliștii americani analizează din nou cazul Simonei Halep pe larg: „Nu mai seamănă cu pedepsirea trișorilor”

Jurnaliștii americani analizează din nou cazul Simonei Halep pe larg: „Nu mai seamănă cu pedepsirea trișorilor”

Simona Halep a primit o suspendare drastică de 4 ani după ce tribunalul Sports Resolution a dat un verdict final în urma testului pozitiv anti-doping, pe care românca l-a picat în august 2022, la substanța denumită roxadustat.

Halep, 32 de ani, mai are acum doar o singură cale de atac, la TAS, iar între timp, presa din SUA a detaliat pe larg problemele care sunt în spatele luptei anti-doping din tenisul mondial.

Oamenii de la tennis.com se întreabă în această analiză care este rostul unui program de urmărire anti-doping riguros, dacă foarte mulți jucători refuză să accepte verdictele și unii dintre ei și câștigă în apeluri la diverse instanțe.

ADVERTISING

„Care este sensul unui program riguros anti-doping, oricum, dacă atât de mulți oameni refuză pur și simplu să accepte rezultatul? Aceasta nu este o problemă strict legată de Simona Halep. Acesta este un subiect recurent atunci când dopajul aduce căderea unui sportiv din grații. Șocul și dezamăgirea pot fi copleșitoare. Criticile aduse procesului care duce la o suspendare pot părea, de asemenea, valide, în urma unui proces de apel care foarte des se finalizează cu o sentință mai redusă.

Acest lucru poate face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică. Reducerea sentințelor face ca soluționarea cazurilor de dopaj să nu mai semene cu pedepsirea trișorilor, ci mai degrabă cu o negociere în instanță pentru a reduce o amendă de viteză la o infracțiune mai mică”, punctează analiștii americani.

ADVERTISING

Aceștia se întreabă și de ce Simona Halep nu a raportat folosirea acelui supliment de care acum spune că a fost contaminat și a adus și probe în acest sens: ”Se pare că aceasta a jucat un rol important în stabilirea faptului că Halep avea prea multă substanță interzisă, roxadustat, în corpul ei pentru a susține afirmația că a intrat în sistemul ei prin intermediul suplimentului contaminat pe care îl lua, dar, într-un mod enigmatic, nu l-a raportat”.

Sport Resolutions a decis și ca Simona Halep să returneze toți banii câștigați în intervalul 29 august 2022 – 7 octombrie 2022. Astfel, Simona va trebui să returneze 80 de mii de euro, sumă câștigată pentru prezența în turul 1 la US Open.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!