Ion Țiriac face o paralelă între cazurile Simona Halep și Andreea Răducan: ”Nu poți să fii vinovat un an de zile fără ca să-ți spună nimeni cum ești vinovat”

Ion Țiriac face o paralelă între cazurile Simona Halep și Andreea Răducan: ”Nu poți să fii vinovat un an de zile fără ca să-ți spună nimeni cum ești vinovat”

Cunoscutul om de afaceri român Ion Țiriac a făcut o paralelă între cele două cazuri de dopaj ale Simonei Halep și Andreea Răducan, ultima campioană olimpică la Sydney în 2000, dar deposedată de medalia de aur după un test anti-doping pozitiv la pseudoefedrină.

Ion Țiriac o vede nevinovată pe Simona Halep, suspendată de tribunalul Sports Resolution timp de 4 ani. Miliardarul român crede că românca dublă campioană de Grand Slam nu a consumat voit substanța denumită roxadustat.

„Eu am fost unul din cei cinci delegați de Comitetul Olimpic Internațional, în anii '90, ca să formăm WADA (Agenția Mondială Anti-Doping). Am fost foarte interesat și foarte agresiv. Înainte să ajung la Sydney, imediat după ce am fost ales președinte al Comitetului Olimpic Român, am făcut o lege. Pentru că eram rege în România, am făcut o lege contra Comitetului Olimpic Internațional, Bruxellesului, senatului american... care spuneau că suspendarea trebuie să fie de 2 ani, în cazul unui sportiv prins dopat.

ADVERTISING

Eu am spus nu, curățați toate sertarele. O dată dacă vă prind dopați, pentru toată viața nu mai participați la Jocurile Olimpice, pentru că nu o să vă mai alegem noi, Comitetul Olimpic Român, ca reprezentanți ai noștri. Pe vremea aceea era Samaranch președinte, mare om de sport, m-a întrebat, dar nu m-a interesat de ce zicea lumea. Am făcut-o.

Simona Halep vs Serena Williams | Wimbledon 2019 Final (Full Match)

Ce se întâmplă? Dacă, cumva... dacă eu aș fi Simona, eu aș da în judecată Federația Internațională de Tenis, pe cei de la ITIA, și nu pentru un milion. Vorbim despre SUA, New York... când cineva îți distruge viața, acolo e vorba de 100 de milioane de dolari.

ADVERTISING

Să facem povestea foarte scurtă: Simona a făcut o greșeală, una singură. Dacă știa. Dacă nu știa, e foarte trist. Înseamnă că echipa ei n-a pus-o în cunoștință de cauză. Ea să ia un supliment acceptat, dar îl treci în formular, înainte de concurs. Eu cu Simona am vorbit de două ori în acest an despre treaba asta și foarte scurt. O dată am și sfătuit-o ceva, dar nu mi-a urmat sfatul. Eu sunt mai agresiv decât alții. Am fost și la Sydney, mi-am apărat țara cu 5000 de jurnaliști în față. Am avut dreptate, altfel nu îndrăzneam. Bag mâna în foc, încă o dată, că Simona Halep - jucătoare de tenis la 31 de ani - nu a avut niciun fel de intenție sau nevoi de ceva în plus că să dea cu dreapta mai bine. Acestea sunt niște variații la temă care nu merită băgate în seamă. Însă decide numai ea ce face,” a declarat Ion Țiriac, într-un interviu in extenso pentru televiziunea ProTV.

ADVERTISING

Halep are dreptul să atace suspendarea de 4 ani printr-un apel la TAS, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!