Jurnalist polonez, despre "o nouă lovitură" primită de Simona Halep

Jurnalist polonez, despre "o nouă lovitură" primită de Simona Halep

Simona Halep (31 de ani) a suferit o cădere abruptă în clasamentul WTA, unde a pierdut peste 500 de locuri.

Suspendată provizoriu pentru dopaj din octombrie 2022, după ce a picat un test doping la US Open – depistată pozitiv cu roxadustat -, Simona Halep a primit o nouă lovitură: a picat peste 500 de locuri în clasamentul WTA, iar presa din Polonia scrie despre „adevărata lovitură” primită de Halep, după ce fusese trecută pe lista preliminară la US Open 2023.

"Simona Halep a fost la vârful clasamentului WTA pentru multe săptămâni. Acuzată de dopaj, cazul Simonei nu a fost, încă, clarificat, iar aceasta nu poate juca și a pierdut 520 de locuri în clasamentul WTA. În urmă cu mai puțin de patru săptămâni, Simona Hale a fost trecută pe lista preliminară la US Open 2023, iar absența sa din tenis părea că se apropie de finală.

ADVERTISING

Totuși, adevărata lovitură pentur Simona Halep a venit o lună și jumătate după ce a pierdut cu Daria Snigur la US Open 2022 ultimul meci oficial jucat. ITIA a anunțat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat și a primit o suspendare temporară care n-a fost ridicată nici până astăzi. Nu există, încă, un verdict final în procesul de dopaj.

A primit o nouă lovitură, căderea în clasamentul WTA de pe locul 58 până pe locul 578, rezultat venit din faptul că a pierdut cele 900 de puncte câștigate anul trecut prin triumful de la Toronto", scrie jurnalistul Andrzej Grupa în presa din Polonia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Simona riscă să iasă cu totul din clasamentul WTA în perioada următoare. Pierde deja 60 de puncte de la Cincinnati și va mai rămâne cu încă 10.

Dacă nu va putea să joace la US Open 2023, Simona Halep va fi scoasă complet din clasamentul WTA.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!