Andrei Pavel numește motivul pentru care crede că Simona Halep a fost testată pozitiv la roxadustat

Andrei Pavel numește motivul pentru care crede că Simona Halep a fost testată pozitiv la roxadustat

Simona Halep trăiește clipe delicate în aceste momente și așteaptă decizia forului internațional Sports Resolution, de la Londra, după ce ancheta și procesul inițiate de ITIA, având în vedere testul pozitiv la roxadustat descoperit în august 2022, au avut loc deja.

Românca nu mai joacă tenis de circa un an de zile, însă recent ea a fost primită pe tablou la US Open și așteaptă acum o decizie oficială care să o scape de acest chin care pare fără de sfârșit..

Andrei Pavel, fostul mare tenismen al României, dar și fost antrenor al dublei campioane de Grand Slam, a vorbit și el despre această speță. Cu Andrei Pavel în echipă, Simona a ajuns numărul 1 WTA și a câștigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018.

ADVERTISING

„Nu înțeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit și Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte multe toată povestea asta cu dopingul. Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific.

Simona Halep's new doping charge, explained | The Break

Eu am auzit o grămadă de conspirații despre Simona Halep, dar gândiți-vă că eu am auzit o grămadă de conspirații și despre meciurile mele, că aș fi vândut nu știu ce partidă. Pe vremea mea, se scria că Andrei Pavel e sub influența pariurilor și tot felul de lucruri de care habar nu aveam. Nu am de unde să știu ce e acolo, dar din punctul meu de vedere e o nebunie. Sper să afle ce s-a întâmplat, dar eu n-am nicio bază să spun ceva concret. Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale, după părerea mea”, a explicat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De săptămâna viitoare, având în vedere lipsa de activitate în circuit, Simona Halep se pregătește de un cutremur în clasament. Ea va părăsi top 500 WTA, după ce se va încheia turneul WTA Masters 1000 de la Montreal. Mai mult, dacă ea nu va juca la US Open, la finalul ultimului Grand Slam din an ea va și ieși complet din clasamentul WTA.

Simona va fi nevoită să joace tururi de calificare la orice competiție în care se poate înscrie, dacă nu i se oferă un wildcard.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!