Horia Tecău este și el alături de Simona Halep în scandalul de dopaj: "Nimic nu are logică"

Horia Tecău este și el alături de Simona Halep în scandalul de dopaj: "Nimic nu are logică"

Fostul mare tenismen Horia Tecău, vicecampion olimpic și câștigător a numeroase titluri de Mare Șlem la dublu masculin, în prezent căpitan nejucător al echipei de FedCup, este alături de Simona Halep în aceste grele momente pentru sportiva noastră.

Tecău a vorbit despre situația campioanei noastre, care tot așteaptă de săptămâni bune un verdict din partea tribunalului londonez de la Sports Resolution, având în vedere testul anti-doping pozitiv efectuat în august 2022 la roxadustat. Tecău a dezvăluit că a vorbit cu Simona, dar că nu a primit multe informații despre caz, acesta fiind confidențial:

ADVERTISING

"E o perioadă foarte ciudată. Faptul că durează atât să primească un răspuns... E foarte greu să fii acum Simona Halep. Cu toate acestea, a găsit puterea să se antreneze și face tot ce ține de ea ca să fie în formă cât timp așteaptă un verdict pozitiv și ca să revină cât mai repede în circuit, într-o formă bună. Asta arată că își dorește și că e determinată, nu vrea să-și încheie cariera. Vrea să joace cât mai repede.

Toată lumea tenisului e surprinsă și șocată de durată atât de lungă în așteptarea unui răspuns. Nu știu ce a acolo. E foarte ciudat. Nimic din ce se întâmplă nu are logică. Sperăm la un rezultat pozitiv. Am mai vorbit cu ea, dar nu despre caz, pentru că e confidențial. Ea încă își dorește și se antrenează", a declarat Horia Tecău, prezent la conferința de prezentare a turneului Kaufland-BRD Bucharest Open Wheelchair Tennis.

Simona Halep vs Sloane Stephens - Road to the final I Roland-Garros 2018

Verdictul ITIA ar fi trebuit să vină pe 13 iulie, dar iată că acum suntem la fix o lună de la acel deadline, iar Halep încă așteaptă, antrenându-se de zor pentru sezonul de hard, fără să știe însă sigur dacă va și putea participa. Ea este înscrisă pe tabloul principal de la US Open.

ADVERTISING

În funcție de decizia luată de Tribunalul Sport Resolutions, Halep poate ataca verdictul la TAS, ultima cale de atac pentru astfel de situații.

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!