Jurnalist american, concluzie fermă după ce a comparat cazul de dopaj al Simonei Halep cu al Mariei Sharapova: "Nu cred că e ipocrit"

Jurnalist american, concluzie fermă după ce a comparat cazul de dopaj al Simonei Halep cu al Mariei Sharapova: "Nu cred că e ipocrit"

Un cunoscut jurnalist american a tras o concluzie fermă după ce a făcut o comparație între cazul de dopaj al Simonei Halep și cel al Mariei Sharapova.

În contextul războiului declarațiilor dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki, cu daneza care a susține că sportivii suspedanți pentru dopaj n-ar trebui să primească wildcard-uri, amintind o declarație făcută de Simona în privința cazului Mariei Sharapova, Jon Wertheim a vorbit despre cele două cazuri și a tras o concluzie.

Wertheim a explicat de ce consideră că Simona Halep nu a fost ipocrită când a făcut declarațiile referitoare la cazul de dopaj al Sharapovei, depistată pozitiv cu Meldonium în 2016.

ADVERTISING

"Ideea Simonei este că acest lucru i se putea întâmpla oricui, că a fost vorba doar despre un supliment contaminat. Toată lumea își amintește despre declarațiile ei la adresa Mariei Sharapova. Dar cred că sunt situații puțin diferite, nu cred că e tocmai corect să o blamăm pentru asta. Și circumstanțele sunt diferite.

Atunci era vorba despre Meldonium care fusese în afară, apoi pe lista substanțelor interzise. Deci altceva decât un supliment contaminat. Nu cred că e ipocrit din partea Simonei să fi spus asta atunci.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă există și oameni care sunt de acord cu Wozniacki. Ei spun că wildcard-urile sunt aproape sacre și nu se pot da jucătoarelor ce revin după suspendări pentru dopaj. Chiar dacă în acest caz a fost vorba de, probabil, lipsa intenției", a spus Jon Wertheim, conform iAMSport.ro.

Simona Halep a jucat primul meci oficial după suspendarea pentru dopaj pe 19 martie 2024, în primul tur la Miami Open, unde a fost învinsă de Paula Badosa.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!