John McEnroe nu regretă declarațiile făcute la adresa Emmei Răducanu: "Nu aș spune nimic diferit"

John McEnroe nu regretă declarațiile făcute la adresa Emmei Răducanu: "Nu aș spune nimic diferit"

Fostul mare tenismen John McEnroe a afirmat că nu regretă niciuna din declarațiile făcute în urmă cu un an la adresa Emmei Răducanu.

John McEnroe a atras numeroase critici anul trecut după un comentariu făcut despre Emma Răducanu.

Tânăra sportivă cu origini românești s-a retras în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic, într-un moment în care a părut că se sufocă și are probleme în a respira.

Iar McEnroe, care comenta meciul în direct la BBC, a pus totul pe seama emoțiilor.

"Este păcat. Îmi pare rău pentru Emma. Pare că a fost prea mult pentru ea, ceea ce e de înțeles. Te face să te uiți la acești băieți și fete care sunt aici de atât de mult timp și să te întrebi cum gestionează totul. Poate că nu este păcat că i s-a întâmplat acum când are 18 ani. Și eu am jucat aici la 18 ani și într-un fel eram fericit că am pierdut. Am fost capabil să îmi dau seama de ce am nevoie ca să reușesc. Emma ar trebui să respire adânc și să primească niște wildcard-uri", a spus McEnroe.

ADVERTISING

Potrivit Sky News, comentariul lui McEnroe a născut însă discuții aprinse, iar fostul mare tenismen a fost acuzat de sexism.

Comentatoarea Harriet Minter a fost cea mai vehementă: "Este beat?", s-a întrebat aceasta, după care a continuat: "Este ceva mai enervant decât un bărbat care-i spune unei femei că nu este rănită, ci doar are probleme cu emoțiile? Nu, nu este. Îl puteți ruga să înceteze?"

La un an distanță, McEnroe și-a menținut comentariile făcute și a afirmat că nu ar schimba nimic.

"Nu aș spune nimic diferit. Nu m-am întâlnit niciodată cu Emma și am spus pur și simplu ce am crezut că s-a întâmplat, bazat pe 40-45 de ani de experiență. Se întâmplă tot timpul, nu e ca și cum ar fi prima persoană care o pățește. Am încercat să o sprijin fără să știu ce i s-a întâmplat și m-am simțit prost pentru ea. Am fost uimit cum a reușit să-și revină și să câștige US Open", a spus McEnroe.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!