John McEnroe îi dă dreptate Simonei Halep: "Nu există nicio îndoială"

John McEnroe îi dă dreptate Simonei Halep: "Nu există nicio îndoială"

Fostul mare tenismen John McEnroe a făcut o comparație între cele două cazuri de dopaj în care au fost implicați Simona Halep și Jannik Sinner.

Multiplul campion a declarat că Simona Halep are toate motivele din lume să fie supărată, după ce cazul său a fost tratat radical diferit de cel al liderului clasamentului ATP.

„În cazul Simonei, nu știu ce au găsit în corpul ei și ce au găsit în cel al lui Jannik, dar puteam vedea cu ușurință de ce este supărată, nu există nicio îndoială despre asta. Cazul ei a părut să dureze câțiva ani și i-a afectat foarte mult cariera. Se pare că aici (cu Sinner) nu va exista nicio suspendare în acest moment", a spus John McEnroe într-o conferință organizată de Eurosport.

ADVERTISING

ITIA l-a exonerat pe numărul 1 mondial din tenisul masculin, Jannik Sinner, după ce acesta a fost depistat pozitiv de două ori la o substanță interzisă (un steroid anabolic numit Clostebol) în luna martie.

Potrivit ITIA, substanța a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

Sinner a rămas fără punctele din clasament și a trebuit să dea 300 de mii de dolari înapoi, bani obținuți în urma calificării.

Vestea a stârnit o adevărată furtună în lumea tenisului, în condițiile în care se pot observa standarde diferite. Mai mulți jucători acuză standarde diferite, deoarece Sinner ar fi fost iertat pentru că e pe primul loc în lume.

ADVERTISING

Printre cei care au avut reacții s-a aflat și Simona Halep. Sportiva noastră a publicat un mesaj la adresa ITIA, fără să facă vreo referire la Sinner.

"Cine ți-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie față de tine, ci cu o pierdere față de el însuși", a scris Simona pe Instagram.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!