Simona Halep intervine în cazul de dopaj care a inflamat lumea tenisului

Simona Halep intervine în cazul de dopaj care a inflamat lumea tenisului

Simona Halep a intervenit în cazul de dopaj care a inflamat lumea tenisului în ultimele ore.

ITIA l-a exonerat pe numărul 1 mondial din tenisul masculin, Jannik Sinner, după ce acesta a fost depistat pozitiv de două ori la o substanță interzisă (un steroid anabolic numit Clostebol) în luna martie.

Potrivit ITIA, substanța a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

Sinner a rămas fără punctele din clasament și a trebuit să dea 300 de mii de dolari înapoi, bani obținuți în urma calificării.

ADVERTISING

Vestea a stârnit o adevărată furtună în lumea tenisului, în condițiile în care se pot observa standarde diferite. Mai mulți jucători acuză standarde diferite, deoarece Sinner ar fi fost iertat pentru că e pe primul loc în lume.

Printre cei care au avut reacții s-a aflat și Simona Halep. Sportiva noastră a publicat un mesaj la adresa ITIA, fără să facă vreo referire la Sinner.

"Cine ți-a făcut o nedreptate, nu rămâne cu o datorie față de tine, ci cu o pierdere față de el însuși", a scris Simona pe Instagram.

ADVERTISING

Au existat însă și opinii mult mai dure din partea altor tenismeni. "Ridicol - fie că a fost accidental sau planificat. Ai fost testat de două ori cu o substanţă interzisă (steroizi) … ar trebui să fii suspendat pentru 2 ani. Performanţa ta a fost îmbunătăţită. Crema de masaj…. Mda, mişto. Atunci de ce au luat bani de premii şi puncte de la Indian Wells? Deci el a făcut ceva greşit sau nu? Pentru că ei au spus că a picat două teste", a comentat Nick Kyrgios.

„Poate ar trebui să nu ne mai luaţi de proşti”, a scris pe X francezul Lucas Pouille, fost număr 10 mondial şi semifinalist de Grand Slam, completat de Denis Shapovalov: „Nu-mi pot imagina cum se simt acum toţi ceilalţi jucători interzişi pentru substanţe. Reguli diferite pentru jucători diferiţi”.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!