Mats Wilander, după ce Simona Halep și Jannik Sinner au fost judecați diferit pentru dopaj: "Dublu standard. Absolut șocant!"

Mats Wilander, după ce Simona Halep și Jannik Sinner au fost judecați diferit pentru dopaj: "Dublu standard. Absolut șocant!"

Mats Wilander a tras o concluzie dură după Simona Halep și Jannik Sinner au fost judecați diferit pentru dopaj, în cazurile în care au fost protagoniști.

Reacția lui Wilander vine după ce Jannik Sinner a scăpat fără suspendare din partea ITIA și Sports Resolutions, care l-au absolvit de vină sau intenție după ce a picat două teste antidoping.

Wilander susține că "agențiile antidoping au dublu standard" și că, în opinia sa, "au distrus carierele unor jucătoare precum Simona Halep". Suedezul este de părere că toate cazurile de dopaj ar trebui tratate identic.

ADVERTISING

În cazul Simonei Halep, ITIA a dictat o suspendare drastică de patru ani pentru sportiva noastră, pedeapsă care a fost redusă la nouă luni de TAS, decizie care i-a permis Simonei să revină pe teren.

"Nu există nicio îndoială că jucătorii se vor uita la el diferit, dar cred că mai mult se vor uita la situație. Cum ar fi, ce naiba se întâmplă? Sinner e unul dintre cei mai drăguți tipi din lume pe terenul de tenis, în afara terenului de tenis, la conferința de presă. Și sunt sigur că este la fel în vestiar cu toți ceilalți jucători. Dar cred că poate jucătorilor, într-un fel, le va părea puțin rău pentru el, pentru că nu a făcut nimic greșit. Nimeni nu va spune că Jannik Sinner a încercat să facă ceva greșit. Da, e responsabilitatea lui, dar se poate întâmpla.

ADVERTISING

Au distrus carierele unor jucătoare precum Simona Halep (n.r. - ITIA a fost cea care a cerut patru ani de suspendare pentru româncă), iar lista continuă. S-ar putea să fi distrus cariera lui Sinner, cel puțin pentru o vreme, din cauza procesului. Unii jucători au un procent mai mare de substanță interzisă în ei. Alții, mai puțină. Și cred că avem tehnologia de a dovedi că, atunci când ai atât de puțin cât avea Sinner sau Simona în organism, nu-i ajută deloc. Procesul i-a făcut rău lui Jannik", a declarat Mats Wilander, conform golazo.ro.

ADVERTISING

Mats Wilander a mai spus că "toată lumea va avea sentimentul că nu sunt judecate la fel", referindu-se la cazurile de dopaj cu Simona Halep și Jannik Sinner protagoniști.

"Toată lumea va avea sentimentul că nu sunt judecate la fel. De ce? Nu știu. Simona Halep e un nume uriaș. Dar cred că, în cazul ei, au fost convinși că acest lucru este poate ceva despre care știa. Eu nu am crezut că ea are vreo legătură cu dopingul. Sunt convins că am 100% dreptate în această privință. Și s-a demonstrat. Dovezile arată că există diferențe. Dar asta nu este vina lui Jannik. E problema agențiilor anti-doping. Se pare că au un dublu standard, ceea ce este absolut șocant", a mai declarat Wilander.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!