Jocurile Olimpice: Imnul Chinei, huiduit la Hong Kong. Poliția a început o anchetă

Poliţia din Hong Kong a anunţat, vineri, o anchetă în cazul mai multor spectatori care au huiduit imnul Chinei şi au scandat sloganuri pro-Hong Kong în timp ce urmăreau întrecerile Jocurilor Olimpice de la Tokyo pe un ecran uriaş la un centru comercial, informează AFP.

Fostă colonie britanică, regiunea autonomă Hong Kong a Chinei are un bilanţ bun la Jocurile Olimpice, cu o medalie de aur la floretă prin Edgar Cheung şi două medalii de argint la înot prin Siobhan Bernadette Haughey.

Această reuşită intervine în contextul complicat din teritoriul de sud-est al Chinei, care face obiectul unei preluări în forţă de către puterea centrală chineză, la doi ani de la ampla mişcare populară de protest.

ADVERTISING

Luni, sute de fani s-au adunat la un centru comercial pentru a urmări împreună prestaţia lui Edgard Cheung. La ceremonia de acordare a medaliilor, mai muţi fani au fluierat la intonarea imnului Chinei, înainte de a scanda "Noi suntem Hong Kong", scenă transmisă în direct de televiziunile locale.

Autorităţile locale au votat în 2020 o lege care penalizează orice ultraj la adresa imnului sau drapelului chinez.

Vineri, poliţia a confirmat că va face o anchetă pentru a determina dacă spectatorii de la JO au încălcat legea în timpul transmisiunii televizate.

ADVERTISING

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇