Jocurile Olimpice 2024: Loredana Toma a ieșit din concurs, la haltere, după trei ratări la stilul aruncat

Jocurile Olimpice 2024: Loredana Toma a ieșit din concurs, la haltere, după trei ratări la stilul aruncat

Halterofila Loredana Toma (29 de ani) a ieșit din concursul de haltere, la categoria 71 kg, după ce a avut trei ratări la stilul aruncat. Ea s-a clasat pe locul trei la finalul stilului smuls, dar n-a punctat în clasament la aruncat, în urma celor trei ratări.

Ea a ridicat 111, 115 și 117 kilograme la stilul smuls, însă ultima încercare a fost revizuită de arbitri și nu a fost validată. La a treia încercare, cea de 117 kilograme, Loredana Toma reușise un nou record olimpic, însă ridicarea nu a fost validată de arbitri.

ADVERTISING

Oficialii au considerat că poziția brațelor Loredanei Toma la ridicare nu a fost cea corectă, astfel că exercițiul nu a fost validat.

La stilul aruncat, Loredana Toma a ratat toate trei încercările, de 131, 133 și 134 de kilograme. Sportiva noastră n-a punctat, astfel, în clasament, după ce reușise să se claseze pe locul al treilea la stilul smuls.

Loredana Toma n-a putut participa la JO de la Tokyo pentru că Federația Română de Haltere se afla în stare de suspendare pentru un an, impusă de forul internațional de specialitate, din cauza multiplelor încălcări ale regulilor antidoping începând cu 2012.

ADVERTISING

Loredana Toma are un palmares uriaş. Are numai puţin de cinci titluri mondiale şi 17 europene. Mai mult, la Campionatele Europene nu a mai pierdut din 2017.

La haltere, la categoria 49 kg, Mihaela Cambei a câștigat medalia de argint, miercuri.

Până la JO 2024, România nu mai câştigase o medalie la haltere din 1996, când Nicu Vlad lua bronz la Atlanta. La JO din 2016, Gabriel Sîncrăian a obţinut o medalie de bronz, dar ulterior a fost descalificat pentru dopaj.

Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024🟢 Loredana Toma, trei ratări la stilul aruncat au scos-o din concurs după...

Publicată de Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Vineri, 9 august 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇