Jocurile Olimpice 2024: Spectacol total în finala olimpică la fotbal: S-au marcat opt goluri

Jocurile Olimpice 2024: Spectacol total în finala olimpică la fotbal: S-au marcat opt goluri

Finala olimpică de la fotbal masculin, Franța – Spania, a fost un adevărat spectacol.

S-a terminat 5-3 pentru naționala Spaniei, care câștigă medalia de aur la Jocurile Olimpice 2024, după ce la Olimpiada Tokyo 2020 a luat argintul, fiind învinsă de Brazilia în ultimul act.

De această dată, Spania a câștigat medalia de aur la capătul unui meci-spectacol. Francezii au început excelent partida și au deschis scorul în minutul 11, prin Enzo Millot, însă spaniolii au revenit și au intrat în avantaj de două goluri la pauză.

ADVERTISING

A fost 3-1 pentru spanioli, după ce Fermin Lopez a reușit o dublă (18, 25), iar Alex Baena a marcat și el (28). În ultimele zece minute din repriza a doua totul părea că merge spre o victorie a Spaniei, dar francezii au reușit revirimentul și au împins meciul în prelungiri.

Maghnes Akliouche (79) și Jean-Philippe Mateta (90+2, din penalty) au marcat și au egalat, astfel că partida din finala olimpică s-a decis în prelungiri. Sergio Camello a reușit și el o dublă (100, 120+1) și a adus victoria Spaniei.

ADVERTISING

Astfel, după ce a câștigat EURO 2024 cu prima reprezentativă, Spania câștigă și turneul olimpic de fotbal cu naționala U23.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!