Jocurile Olimpice 2024: Două medalii de argint la canotaj pentru România! Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc le urmează pe Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel

Jocurile Olimpice 2024: Două medalii de argint la canotaj pentru România! Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc le urmează pe Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel

Joi a fost o nouă zi spectaculoasă pentru România la canotaj, la Jocurile Olimpice: am câștigat două medalii de argint. Am ajuns astfel la 6 medalii câștigate la Jocurile Olimpice 2024.

Dupa argintul obținut de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, a urmat o altă medalie de argint obținută de Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categoria ușoară.

Fetele noastre au terminat cu timpul 6:48.78. Marea Britanie a încheiat cu 6:47.06, iar Grecia a avut timpul 6:49.28.

A fost ultima șansă de medalie olimpică în această probă, care nu va mai face parte din calendar la Jocurile din 2028.

ADVERTISING

Medaliile câștigate de România in istorie la dublu vâsle categoria ușoară la Jocurile Olimpice:

  • Medalii de aur: Angela Alupei si Constanța Burcică la Sydney 2000 si Atena 2004 si Constanța Burcică si Camelia Macoviciuc
Screenshot_6-1

Argint și pentru Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au câștigat medalia de argint în proba de dublu rame feminin de la canotaj, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Fetele noastre au început greoi lupta, dar au recuperat fantastic pe ultimele sute de metri! La 1.500 de metri au ajuns pe locul 3, iar pe ultimii metri au recuperat fantastic și au terminat pe 2.

ADVERTISING

România a încheiat cu timpul 7:02.97, iar medalia de aur a fost câștigată de Olanda cu 6:58.67. Bronzul a fost câștigat de Australia cu 7:03.54.

Ioana Vrînceanu: "Ne bucurăm de această ceremonie. Este prima medalie olimpică pentru amândouă. Suntem în culmea fericirii. Avem și finala la 8+1, dar momentan ne bucurăm de această medalie și apoi uităm, ne concentrăm pe ce urmează mâine".

Roxana Anghel: "Olanda este o echipă puternică și noi am fost foarte puternice. Ne bucurăm foarte mult de acest rezultat. Este ceva ce nu pot să exprim în cuvinte. Mă bucur că am făcut o ultimă cursă cu Ioana, că nu știm la anul ce va fi. Mă bucur că am încheiat-o cu bine". (sursa: TVR)

Screenshot_4-1

La dublu rame masculin, România a ratat dramatic medalia și a terminat pe locul 4 prin Florin Arteni și Florin Lehaci. S-au aflat pe locul secund 1.500 de metri, dar apoi au fost depășiți de Marea Britanie și Elveția. Băieții noștri au terminat cu timpul 6.25.61. Elveția a avut timpul 6.24.76, Marea Britanie 6.24.11, iar medalia de aur a fost câștigată de Croația cu timpul 6:23.66.

ADVERTISING

Medaliile câștigate de România la dublu rame în istoria Jocurilor Olimpice:

  • Medalii de aur: Georgeta Andrunache și Viorica Susanu la Atena 2004 și Beijing 2008, Georgeta Andrunache și Doina Ignat la Sydney 2000 și Rodica Arba-Pușcatu și Olga Homeghi la Seul 1988, Rodica Arba-Pușcatu și Elena Horvat la Los Angeles 1984 și Petru Iosub și Valer Toma la Los Angeles 1984.
  • Medalii de argint: Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosa la Tokyo 2020 și Dănuț Dobre și Dragoș Negru la Seul 1988.

  • Programul de sâmbătă al Romaniei la canotaj
  • Finala de opt rame cu cârmaci feminin, de la ora 11:50: Simona Radiş, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuţa Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu şi Victoria Petreanu
  • Finala de opt rame cu carmaci masculin, de la ora 12:10: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu

România mai câștigase până astăzi 4 medalii la Jocurile Olimpice 2024: două de aur, prin David Popovici la 200 de metri liber și Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin; una de argint, prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar la dublu vâsle feminin; și un bronz, prin David Popovici la 100 metri liber.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇