Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, printre protagonistele anului în circuitul WTA

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, printre protagonistele anului în circuitul WTA

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse sunt două dintre protagonistele anului în circuitul WTA, prin prisma progresului remarcabil pe care l-au făcut în acest sezon.

17 jucătoare au intrat în premieră în acest an în top 100 WTA, iar printre ele se află și două tinere din România.

Gabriela Ruse a reușit să pătrundă în premieră în top 100 WTA pe 20 septembrie, pe fondul rezultatelor foarte bune. Ea a început anul pe locul 159, iar acum este pe 85.

Gabi Ruse a câștigat în 2021 finala de la Hamburg și a pierdut o altă finală la Palermo. Ea a ajuns și pe tabloul principal de la US Open.

ADVERTISING

În schimb, Jaqueline Cristian a intrat în top 100 WTA pe 8 noiembrie. La începutul lui ianuarie, ea ocupa locul 168 WTA, iar acum este pe 71.

În 2021, Jaqueline a ajuns în sferturi la turneul de la Sankt Petersburg și Transylvania Open, în semifinale la Nur-Sultan și a pierdut finala de la Linz. Ascensiunea sa este impresionantă în condițiile în care nu a fost pe tabloul principal la niciun Grand Slam și nu a putut astfel să acumuleze puncte.

Prezența în top 100 le asigură sportivelor și accesul direct pe tabloul principal de la Grand Slam-uri. Iar acest lucru se traduce în puncte asigurate, dar și premii consistente, care le vor oferi liniștea financiară necesară și posibilitatea de a aduce noi oameni în echipă.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!