Jannik Sinner le răspunde contestatarilor: "De asta ați fost suspendați"

Jannik Sinner le răspunde contestatarilor: "De asta ați fost suspendați"

Jannik Sinner a oferit declarații în premieră după ce a fost exonerat, deși a picat două teste anti-doping.

Chestionat pe seama faptului că a avut parte de un tratament diferit față de alți sportivi care au picat teste anti-doping, cum ar fi Simona Halep și Maria Sharapova, liderul clasamentului ATP a avut un mesaj ferm.

El a afirmat că a știut din prima clipă că în cazul său s-a produs neintenționat contaminarea, în timp ce alți sportivi nu au știut acest lucru.

"Fiecare jucător testat pozitiv trebuie să parcurgă aceeași pași. Nu există scurtături sau tratament preferențial. Înțeleg frustrarea altor jucători, dar poate motivul pentru care au fost suspendați este că nu știau exact cum a pătruns substanța în corpul lor. Eu am știut imediat și am fost conștient de ce s-a întâmplat", a declarat Jannik Sinner.

ADVERTISING

Amintim că ITIA l-a exonerat pe numărul 1 mondial din tenisul masculin, Jannik Sinner, după ce acesta a fost depistat pozitiv de două ori la o substanță interzisă (un steroid anabolic numit Clostebol) în luna martie.

Potrivit ITIA, substanța a intrat în corpul său în urma contaminării de către un membru al echipei medicale.

Sinner a rămas fără punctele din clasament și a trebuit să dea 300 de mii de dolari înapoi, bani obținuți în urma calificării.

Vestea a stârnit o adevărată furtună în lumea tenisului, în condițiile în care se pot observa standarde diferite. Mai mulți jucători acuză standarde diferite, deoarece Sinner ar fi fost iertat pentru că e pe primul loc în lume.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!