ITIA anunță cum a ajuns Simona Halep să consume substanța interzisă roxadustat: Cine i-a recomandat suplimentul

ITIA anunță cum a ajuns Simona Halep să consume substanța interzisă roxadustat: Cine i-a recomandat suplimentul

Într-un comunicat oficial, Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a dezvăluit cum a ajuns Simona Halep să consume roxadustat, substanța interzisă pentru care a picat testul doping la US Open și care i-a adus suspendarea de 4 ani pentru dopaj.

Motivarea deciziei de suspendare de 4 ani pentru Simona Halep a fost publicată, joi, iar în aceasta se regăsește modul în care Simona Halep a ajuns să ingereze substanța interzisă.

Se pare că totul a pornit de la Candice Gohier, fizioterapeuta din stafful lui Patrick Mourtagolu, antrenorul Simonei din perioada respectivă.

ADVERTISING

„Pe 17 august, Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati cu o accidentare la coapsa dreaptă, dar avea în continuare speranțe mari pentru US Open. În acel moment, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua unul.

Pe baza unei recomandări a lui Frederic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, aceasta i-a recomandat Simonei 3 produse de la un producător. Halep nu auzise înainte de acele suplimente. A întrebat dacă Gohier le-a verificat și i s-a răspuns că da.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Halep și Gohier au verificat împreună recipientul și au observat că nu există nicio substanță interzistă pe lista de ingrediente. Halep a verificat și cu antrenorul Mouratoglou, care i-a spus că toate cele 3 produse sunt sigure de folosit, din moment ce pe etichetă nu erau listată nicio substanță interzisă și nu păreau să fie riscante.

Halep a fost conștientă de posibilitatea ca suplimentele să fie contaminate și s-a asigurat că produsele au fost verificate și recomandate de specialiști în domeniu. Toate cele 3 suplimente au fost comandate de Gohier pe 16 august 2022 și trimise direct de către distribuitor către Gohier în New York. Jucătoarea a început apoi să folosească cele 3 suplimente la mijlocul lunii august 2022”, se arată în motivarea ITIA.

ADVERTISING

Documentul vorbește despre suplimentele în cauză, dar a cenzurat firma care le comercializează. Este vorba despre 3 produse: o băutură pe bază de electroliți (Magneziu, Calciu, Sodiu), un supliment pentru recuperare și Keto MCT, un supliment cu acizi grași cu lanț mediu (care se asimilează direct în fluxul sanguin) și pulbere de colagen marin.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!