Italienii anunță o revoluție după eliminarea în optimi la EURO 2024. Cine va fi noul antrenor al Squadrei Azzurra

Italienii anunță o revoluție după eliminarea în optimi la EURO 2024. Cine va fi noul antrenor al Squadrei Azzurra

Presa italiană a dat de pământ cu jucătorii naționalei în alb-albastru după ratarea calificării în sferturile EURO 2024, la capătul unui meci deziluzionant cu Elveția, scor 0-2.

Campioana Europei en-titre pleacă acasă pe ușa din dos a fotbalului european, dezamăgind masiv la acest turneu final din Germania, unde nu a fost în stare să învingă decât pe Albania, scor 2-1, la debut.

La mai puțin de 24 de ore de la eliminarea rușinoasă, Luciano Spalletti e pe picior de plecare și Max Allegri ar fi soluția aleasă pentru revitalizarea echipei. Pe lângă Allegri, fost antrenor la Juve în stagiunea trecută, alte două variante pentru postul de selecționer ar fi și Maurizio Sarri și Stefano Pioli, scrie Gazetta dello Sport.

ADVERTISING

”Naționala Italiei ne-a arătat nouă și Europei cât este de mică. Credeam că meciul cu Elveția este punctul de cotitură, al renașterii. A fost cel al prăbușirii. Din punct de vedere fizic, tactic și psihologic”, a mai titrat același ziar roz amintit mai sus.

”Această eliminare care ni s-a întâmplat astăzi ne oferă și câteva indicii. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le schimbăm, avem nevoie de mai multă abilitate dincolo de discuțiile tehnice și tactice. Lipsa vitezei este o chestiune de caracteristici, diferența face apoi prospețimea când o recapeți. Dacă nu poți. Devine dificil să îndepărtezi mingea în două sau trei pase, pentru că atunci le ai peste tot în jurul tău. Dacă acesta este ritmul devine greu și să vorbim despre orice altceva, inclusiv despre formație.

ADVERTISING

Golul acela de la începutul reprizei secunde ne-a tăiat puțin picioarele. Eram în jumătatea lor de teren, dar nu am fost foarte incisivi. Ne-a lipsit ritmul, atât ca echipă, cât și în duelurile individuale, din păcate, ritmul și prospețimea fac diferența, pentru a ajuta jucătorii să se recupereze”, a declarat Spalletti, după joc, la conferința de presă.

Italia câștigase EURO 2021 în finală cu Anglia, după executarea loviturilor de departajare.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!