Irina Begu va juca finala turneului WTA de la Palermo

Irina Begu va juca finala turneului WTA de la Palermo

Tenismena din România Irina Begu s-a calificat în finala turneului WTA de la Palermo, după ce a trecut în careul de ași de Sara Sorribes Tormo, Spania, la capătul unui meci maraton.

Românca de 31 de ani, 45 WTA, s-a impus în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-4, după un meci care a durat 3 ore și 13 minute și care s-a terminat la ora 2.46 dimineața, duminică, ora locală în România.

Begu, favorita 6 în Italia, a trebuit așadar să remonteze un 0-1 la seturi, după o primă manșă foarte bună făcută de Tormo, cap de serie 4, locul 41 în lume.

ADVERTISING

Jucătoarea noastră a revenit totuși și a făcut două seturi excelente doi și trei, manșa decisivă fiind un maraton dramatic de o oră și 32 de minute.

În marea finală, Begu va da piept cu favorita gazdelor, Lucia Bronzetti (78 WTA), care a trecut în semifinale de Jasmine Paolini, 0-6, 6-3, 6-3.

Finala de la Palermo va avea loc duminică de la ora 21, fiind televizată pe DigiSport.

Ar putea fi al cincilea titlu WTA pentru Begu în carieră, după cele de la Tashkent 2012, Seul 2015, Florianopolis 2016 și București 2017. E prima finală WTA pentru Begu după un an de pauză, după Cleveland 2021 și a noua din carieră.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!