Tim Henman o critică dur pe Irina Begu: "E inacceptabil" | Ce hotărâre au luat organizatorii Roland Garros

Tim Henman o critică dur pe Irina Begu: "E inacceptabil" | Ce hotărâre au luat organizatorii Roland Garros

Tin Henman o pune la zid pe Irina Begu după incidentul de ieri de la Roland Garros.

Fostul tenismen britanic, în prezent expert Eurosport, consideră că sportiva noastră a fost „a fost incredibil de norocoasă că nu a fost descalificată”, după ce racheta aruncată de ea a lovit un copil.

"E inacceptabil ce a făcut Irina Begu. Inevitabil, într-un meci, jucătorii devin frustrați, știu foarte bine cât de des îți vine să arunci cu racheta de pământ. Dar trebuie să îți asumi întreaga responsabilitate dacă nu reușești să îți ții nervi, tu ești singurul responsabil pentru ce se întâmplă cu racheta după contactul cu solul", a spus Tim Henman pentru Eurosport.

ADVERTISING

"Acum s-a întâmplat să sară în public și să se îndrepte spre un copil. Am văzut un copil în lacrimi… Begu a fost incredibil de norocoasă că nu a fost descalificată", a adăugat fostul mare tenismen britanic.

În schimb, organizatorii Roland Garros consideră că decizia corectă pentru gestul Irinei este un avertisment pentru comportament nesportiv.

"După ce și-a pierdut serviciul (la 0-2 în setul 3), în timp ce mergea spre banca sa, Irina Camelia Begu a dat cu racheta de pământ în apropierea băncii și aceasta a ricoșat în zona spectotorilor. Racheta a aterizat în tribună și l-a șters pe un tânăr spectator.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După ce inițial s-a speriat, spectatorul s-a dovedit a fi ok. Supervizorul Grand Slam-ului a discutat cu părinții care erau cu fiul lor și aceștia au confirmat că acesta era nevătămat.

Conform procedurilor, un avertisment pentru comportament nesportiv i-a fost acordat jucătoarei", se arată într-un comunicat al organizatorilor Roland Garros.

Irina Begu a fost protagonista unui episod neplăcut în meciul cu Ekaterina Alexandrova de la Roland Garros.

Sportiva noastră s-a enervat în timpul partidei și a aruncat cu racheta pe zgură, dar aceasta a ricoșat în tribune, unde aproape a lovit un copil.

ADVERTISING

Acesta a început să plângă, iar jocul a fost întrerupt câteva minute.

Irina și-a cerut scuze, dar publicul a huiduit-o. Și Ekaterina Alexandrova a protestat vehement.

Supervizorii au venit pe teren și în cele din urmă jocul s-a relua.

În cele din urmă, Irina Begu a avansat în turul trei după ce s-a impus în trei seturi, scor 6-7 (3), 6-3, 6-4.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇