Irina Begu dezvăluie că a fost diagnosticată cu mononucleoză

Irina Begu dezvăluie că a fost diagnosticată cu mononucleoză

Irina Begu a dezvălui motivul pentru care s-a văzut forțată să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportiva noastră a fost diagnosticată în urmă cu câteva luni cu mononucleoză.

"După Dubai, am început să mă simt rău, eram foarte, foarte obosită. Am avut patru zile în care nu am putut să mă ridic din pat, or, după patru zile intri un pic în panică și nu înțelegi ce se întâmplă. Întâi am dat vina pe deplasarea obositoare și lungă din Australia, după care nu am avut timp să mă recuperez în totalitate. Am plecat de la premisa că asta e cauza, dar din păcate lucrurile n-au stat așa cum credeam eu. După Miami mi-am luat o pauză mai lungă și atunci am început să-mi dau seama că nu este o problemă de oboseală, ci sunt niște probleme medicale. Am început să îmi fac niște investigații și, ulterior, am aflat că am avut mononucleoză", a povestit Irina pentru treizecizero.ro.

ADVERTISING

"Mononucleoza e foarte parșivă, pentru că nu e ca și cum ai scăpat într-o săptămână. Fiecare persoană reacționează diferit, poate să dureze două săptămâni, patru săptămâni, șase, depinde cum se recuperează corpul tău, pentru că e o boală care lasă un pic urme. Au fost indicații clare că trebuie să fac pauză, ceea ce am și făcut. Și să revin când sunt mai bine. Mă antrenam ok, dar efectele le simțeam cu adevărat după ce jucam un meci, atunci îmi dădeam seama că încă nu sunt ok. Antrenamentele nu sunt totuna cu meciurile", a adăugat tenismena noastră.

ADVERTISING

Irina spune că-și dorea enorm să joace la Tokyo, unde dorea să evolueze și în proba de dublu, alături de Simona Halep.

"Îmi pare rău că n-am putut să îmi îndeplinesc acest obiectiv și să joc la Olimpiadă. Mi-am alcătuit tot programul cu acest scop. Vorbisem și cu Simona să jucăm la dublu. Voiam să fiu din nou acolo", a conchis Irina.

România nu va avea nicio tenismenă în proba de simplu de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Mononucleoza infectioasa, cunoscuta si sub numele de ”mono” sau "boala sarutului", este o boala contagioasa. Virusul Epstein-Barr (EBV) este cea mai comuna cauza a mononucleozei infectioase, dar si alti virusi pot provoca aceasta boala. Este intalnita frecvent in randul adolescentilor si adultilor tineri, in special in cazul studentilor. Cel putin unul din patru adolescenti si tineri adulti care se infecteaza cu EBV vor dezvolta mononucleoza infectioasa, scrie MedLife.

ADVERTISING

Printre simptomele tipice ale mononucleozei infecțioase regăsim: oboseala extremă, slăbiciune musculară, febră, dureri în gât, dureri de cap și cord și umflarea ganglionilor limfatici.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇