Ion Țiriac anunță o investiție fără precedent în sportul românesc: A donat peste 100 de milioane de euro

Ion Țiriac anunță o investiție fără precedent în sportul românesc: A donat peste 100 de milioane de euro

Ion Țiriac a anunțat că a făcut o donație de peste 100 de milioane de euro pentru o investiție fără precedent în sportul românesc.

Fostul tenismen va construi la Otopeni o academie de tenis impresionantă din banii pe care i-a donat prin intermediul fundației sale.

Aici, tineri talentați vor avea posibilitatea de a se pregăti în încercarea de a călca pe urmelele Simonei Halep, în condițiile în care tenisul este unul dintre cele mai costisitoare sporturi din țara noastră.

"Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni. Vom face un hotel, o piscină olimpică a acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri", a spus Țiriac, potrivit Gsp.ro.

ADVERTISING

De asemenea, omul de afaceri a precizat ca spera ca academia de tenis sa fie gata pana in 2024.

"Vreau să am 30 de terenuri și un central de 7.000 de locuri. Pentru că ăla de la BNR de l-a construit Ceaușescu s-a terminat! Eu lucrez la o altă dimensiune, vreau s-o fac și să rămână. Banii îi am, mai ales după ce-am vândut și turneul de la Madrid. Eu fac în Otopeni în 2 ani, deci în 2024!", a precizat Țiriac.

Fostul tenismen a construit deja un patinoar la Otopeni in care a investit peste 3 milioane de euro. Acesta poate fi folosit gratuit de copii.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!