Ilie Dumitrescu știe ce greșeală a făcut Edi Iordănescu în Belarus - România: "Am suferit. Foarte târziu!"

Ilie Dumitrescu știe ce greșeală a făcut Edi Iordănescu în Belarus - România: "Am suferit. Foarte târziu!"

Ilie Dumitrescu analizat jocul României contra Belarusului, 0-0 la Budapesta în preliminariile EURO 2024, și a identificat greșeala pe care a făcut-o Edi Iordănescu.

Fostul fotbalist al Generației de Aur a spus că, din punctul său de vedere, Iordănescu Jr. a greșit că nu a riscat mai repede în repriza a doua totul pe cartea atacului, când România avea nevoie de gol.

Dumitrescu e de părere că selecționerul trebuia să facă mai repede schimbări ofensive, cu care se preseze înscrierea golului câștigător.

ADVERTISING

”În prima repriză, am avut situații de gol. Situația lui Stanciu, foarte mare ocazie, aia e ocazie mare. Prima repriză a fost bună. Cred că pe fondul ăsta, în care au fost spațiile mai mari. În repriza a doua, adversarul schimbă în 5-3-2. Edi Iordănescu a mutat în minutul 61, dar a mutat post pe post. Cred că aici trebuia să riște. A riscat din minutul 72. Din minutul 61 trebuia să facă lucrul ăsta. Mutarea ofensivă a venit în minutul 77, Screciu cu Olaru. Foarte târziu au fost acele mutări ofensive.

ADVERTISING

Am suferit mult în ultimii 20 de metri. Chiar dacă am avut posesie, am controlat jocul, dar am suferit în ultimii 20 de metri. Nu am avut un aport bun al fundașilor laterali, Rațiu și Bancu nu au fost într-o seară foarte bună.

Din minutul 70, am simțit că e foarte greu să marcăm. Am văzut presiune, am văzut foarte multe greșeli. Alibec a fost extrem de activ, chiar dacă nu a avut reușite. În ultimii 20 de metri, echipa noastră nu a avut acea luciditate. Nu am avut ultima pasă. Singurul șut pe poartă în repriza a doua a fost al lui Răzvan Marin.

ADVERTISING

Cei care au intrat de pe bancă au încercat, au vrut, dar după ce nu au avut două-trei reușite au început să greșească ușor. Hagi, Moruțan, Olaru, Munteanu, Mihăilă n-au adus un plus de tonus. Au fost câteva acțiuni în care Moruțan a creat dezechilibru, dar fără consistență. Nu vorbim despre o situație clară de gol în repriza a doua. După un început bun, nici Moruțan nu s-a mai ridicat la un nivel bun”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Belarus - România s-a terminat 0-0 în grupa I de calificare la EURO 2024, într-un meci jucat pe teren neutru la Budapesta.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!